Gezonde snacks om mee te nemen

Gezonde snacks om mee te nemen

Iedereen is wel gek op snacks. Jij toch ook wel? Er zijn heel veel gezonde snacks te bedenken en te vinden in de winkel. Vandaag delen we enkele van de gezonde snacks, die je makkelijk mee kunt nemen.

Fruit

Fruit is nou eenmaal ideaal om mee te nemen onderweg en natuurlijk is het ook nog een gezond! Denk aan een appel, banaan (let op: niet onder in je tas stoppen 😉), kiwi, peer of bessen. Kies een soort die je lekker vindt.

Noten

Een perfecte snack om lekker onderweg op te peuzelen. Een goede hoeveelheid is een handje ongezouten noten van zo’n 25 gram. Stop ze in een boterham zakje om ze niet kwijt te raken in je tas.

Bananenbrood

Bak aan het begin van de week een gezond bananenbrood en je hebt een snack voor de gehele week. Vries een deel in en haal de avond van tevoren er een plakje uit. Er zijn op het internet diverse recepten te vinden van een gezonde bananenbrood.

Gedroogd fruit

Je kunt natuurlijk ook voor de gedroogde variant gaan, als we het hebben over fruit. Het lekt niet, je kunt het ook niet pletten onder in je tas. Neem gewoon – in een zakje – een handje rozijnen, een paar gedroogde abrikozen, dadels of vijgen mee in je tas. Zalig!

Bakje kwark

Je hebt tegenwoordig allerlei handige To Go bakjes met kwark. Je kent ze vast wel. Zo’n bakje yoghurt of kwark met een topping er boven op. Of neem zelf een zo’n 150 tot 200 gram (halfvolle) kwark mee met of een eetlepel muesli óf een handje noten met wat kaneel. Maar geef er gerust een eigen draai aan!

Gekookt ei

Je moet het vooraf natuurlijk even koken, maar dan heb je wel een mooi eiwitrijk tussendoortje voor onderweg.

Droge volkoren crackers

Misschien een beetje saai, voel je vooral niet verplicht, maar je kan crackers ook prima eens zonder beleg doen. Het is natuurlijk erg handig om mee te nemen. Je portie voedingsvezels heb je zo ook weer binnen!

Hummus met groenten

Neem een bakje hummus mee met wat gesneden groenten. Bijvoorbeeld met reepjes komkommer, wortel of paprika. Gezond en hartstikke lekker!

Volkoren boterham met beleg

Simpel maar wel voedzaam! Neem dit bijvoorbeeld met 100% pindakaas, avocadospread, groentespread, philadelphia, notenpasta of kies een beleg wat je lekker vindt. Eten moet wel een feestje zijn!

Wraps van eieren

Een eiwitrijke snack waar je lekker verzadigd van raakt. Neem twee eieren, klutst ze op en maak er een dunne omelet van. Laat het vervolgens afkoelen en vul de “wrap” met bijvoorbeeld sla, avocado, tomaat, kipstukjes, komkommer of een klein beetje geitenkaas. Maar ook hier, geef er je een eigen draai aan.

Pannenkoek

Een pannenkoek is echt ideaal om koud onderweg mee te nemen. Kies dan met voorkeur wel de volkorenvariant. Eventueel licht insmeren met 100% pindakaas, snijd het in stukjes en neem mee in een bakje.

Left overs

Gooi avondeten nooit weg! Bewaar dit zodat je het de volgende dag mee kunt nemen in een bakje. Een paar happen nasi, wat pasta of een halve wrap kan ook prima als snack!