Eiwitshakes

Eiwitshakes

Je hebt ongetwijfeld wel eens ooit gehoord van eiwitshakes. Dergelijke shakes zijn een snelle manier om extra vloeibare eiwitten binnen te krijgen. Eiwitshakes kun je kopen in verschillende samen, soorten en hoeveelheden. Maar wat heb je nu eigenlijk echt aan een eiwitshake? Wat zijn de voordelen ten opzichte van eiwitten uit vaste voeding? Kan het door iedereen gebruikt worden? In dit blogbericht geven hier antwoord op.

Wat zijn eiwitshakes?

Een eiwitshake is in principe elke drinkbare vorm van eiwit, om een bepaalde hoeveelheid proteïne binnen te krijgen. De bedoeling van zo’n eiwitshake is dan ook om snel en eenvoudig extra eiwit te kunnen consumeren. Dit kan zeer veel verschillende redenen hebben, waardoor ze ook erg populair zijn. Het wordt niet alleen door veel sporters gebruikt, maar ook mensen die willen afvallen of gewoon bezig zijn met hun gezondheid.

De meest gebruikelijke vorm is ene poeder. Bij deze variant dien je poeder te mengen met water of melk, waardoor je een drinkbare vorm van eiwit krijgt. Daarnaast zijn ook eiwitshakes die bij aanschaf al vloeibaar zijn en dus kant en klaar zijn om te drinken. Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel verschillende smaken en soorten eiwitpoeders op de markt.

Wie kan eiwitshakes gebruiken?

Een van de meest prominente voordelen van eiwitshakes is dat nagenoeg iedereen ze kan gebruiken. Uiteraard dien je wel rekening te houden met allergieën of een intolerantie, maar hier wordt door de producenten tegenwoordig ook voldoende rekening mee gehouden. Naast de standaard eiwitpoeders op basis van wei-eiwit, zijn er ook veel andere varianten op de markt. Denk dan eiwitpoeders op basis van erwten, soja, rundvlees en eieren, maar op basis van insecten, collageen, hennep, pompoen en rijst.

Door deze uitgebreide aanbod is het door nagenoeg iedereen te gebruiken, wat het een super toegankelijk product maakt. Dit is uiteraard ook een van de redenen waarom het zo populair is.

Eiwitshakes ten opzichte van vaste voeding

Eiwitpoeder is zeker niet beter dan eiwit uit je reguliere voeding. Je kunt een eiwitshake niet zien als vervanger van een reguliere maaltijd. Je lichaam heeft namelijk de reguliere maaltijd nodig voor ook de allerlei andere nutriënten, die je in je reguliere maaltijd zitten. Een eiwitshake kan je wel zien als aanvulling op je reguliere dagelijkse voedingsconsumptie.

Een eiwitpoeder is wellicht wel gemaakt op basis van vaste voeding, wat vervolgens tot poeder is verwerkt. Het is dus zeker niet slecht om een eiwitshake te consumeren, het zal qua complete nutriënten alleen altijd ondergeschikt blijven aan een normale maaltijd.

Wat zijn dan de voordelen van eiwitshakes?

Lees de voordelen van eiwitshakes en bepaal zelf of het iets voor jou is of niet. Wij hebben de belangrijkste 5 voordelen voor je in kaart gebracht.

Snel en erg gemakkelijk

Door enkel water of melk aan een droge poeder toe te voegen en goed te schudden, heb je binnen een minuut een eiwitshake voor je neus Het consumeren hiervan kan dus zeer snel gebeuren. Je hoeft het alleen maar op te drinken. Het gemak waarmee je extra eiwitten kunt consumeren is dan ook het meest belangrijke van alle voordelen van de eiwitshake.

Overal verkrijgbaar

Zeker niet onbelangrijk is de beschikbaarheid van een product. Gelukkig zijn eiwitshakes makkelijk aan te schaffen, je kunt zelf bij ons voor of na je training een eiwitshake bestellen bij de bar beneden!  Je hoeft nooit zorgen te maken om het aanbod.

Zeer divers aanbod

Dit hebben we al reeds eerder genoemd, maar het zeer diverse aanbod hoort ook zeker bij de belangrijkste voordelen van eiwitshakes. Er zijn eiwitshakes op basis van erg veel verschillende producten, waardoor je ook als vegetariër, veganist of persoon met allergieën voldoende aanbod hebt.

Extra proteïne binnenkrijgen

Door af en toe een eiwitshake te benutten, zorg je ervoor dat je een flinke hoeveelheid extra eiwitten binnenkrijgt. Dit kan met name handig zijn voor dagen waarop je minder tijd hebt om te eten of het uberhaupt niet lukt om voldoende eiwit te consumeren. Gemiddeld zul je met een shake zo’n 20 tot 25 gram eiwit binnenkrijgen, wat zeer waardevol kan zijn op het moment dat je op je eiwitinname let.

Precisie

De laatste belangrijke voordeel is de precisie waarmee je de hoeveelheid eiwit kunt bepalen. Doordat er een vaste hoeveelheid eiwit per droge poeder is, kun je eenvoudig afstemmen hoeveel poeder en dus ook hoeveel eiwit je binnenkrijgt. Dit is met name handig voor mensen die een streng voedingsplan volgen of mensen die willen afvallen en willen voorkomen dat ze te veel binnenkrijgen. Met vast voedsel is dit vaak lastiger om af te stemmen.

Ervaar je zelf andere voordelen? Laat het ons dan weten!

Wij hebben nu een aantal voordelen van eiwitshakes benoemd. Echter kan je zelf nog andere voordelen ervaren. Of wellicht heb je juist helemaal geen voordelen ervaren van de eiwitshakes die je hebt geprobeerd en gebruik je ze daarom dan ook niet meer? Wil je jouw ervaring delen? Laat het ons weten door te reageren op onze social media (Facebook en/of Instagram).