Mijn voeding bijhouden

Mijn voeding bijhouden

In een eerder bericht hebben wij reeds uitgelegd hoe je een voedingsplan kunt aanmaken. Om je voedingsoverzicht bij te houden in de site versie of in de Food app, heb je een voedingsplan nodig. In dit bericht leggen wij uit hoe je je voedingsoverzicht kunt bijhouden via de browser versie en via de Food app. Eerst leggen we de browser versie uit.

Mijn voeding bijhouden via de browser

Als je bent ingelogd met jouw account in het Virtuagym platform, dan staat aan de linkerkant in de zwarte menu balk  “Voeding”. Klik daar op. Als je nog geen voedingsplan hebt, wordt dit hier aangegeven. Klik dan op de aangegeven link om een voedingsplan aan te maken, die boven aan het scherm staat in een blauwe balk.

Als je een voedingsplan hebt gekozen, dan wordt deze weergegeven op de pagina “Voedingsplan”. Je ziet hier ook het overzicht van jouw voedingsstatistieken.

Om je voeding per dag bij te houden, klik je op de knop ‘houd voeding bij’. Het kan jou helpen om inzicht te krijgen in je voedingspatroon.Je komt op de Voedingsdagboek pagina terecht van vandaag. Wilt je voeding nog invullen van gister of daarvoor, selecteer deze dan links boven bij het icoontje van de agenda.

  • Klik op“+” bij een regel in het juiste maaltijdmoment (Ontbijt, Snacks na ontbijt, Lunch, Snacks na lunch, Avondeten of Snacks na avondeten).
  • Voer een zoekopdracht in, bijvoorbeeld ‘brood’.
  • Selecteer je juiste product en vul de juiste hoeveelheid in. Zie je het juiste product er niet tussen staan dan kan je nog verder naar beneden scrollen en het product selecteren. Stel dat het product er echt niet tussen staat kan dan je het product zelfstandig nog toevoegen door te klikken op “Uw product niet gevonden? Klik hier om het toe te voegen!”

Mijn voeding bijhouden met de Food app

Met de Food app kan je ook heel gemakkelijk jouw voedingsoverzicht bijhouden. Als je de Food app hebt gedownload op je smartphone (IOS of Android), dan moet je nog wel even inloggen met jouw Virtuagym account.

Voor het bijhouden van je voedingsoverzicht met de app moet je de volgende stappen doorlopen:

  • Open de Food app op je smartphone;
  • Je opent de app met je Voedingsdagboek van vandaag.
  • Klik op de groene icoon met een “+ ” rechtsonder in het scherm.
  • Je komt nu in de database met voedingsmiddelen. Met de zoekfunctie bovenaan het scherm kan je gemakkelijk de producten vinden, om toe te voegen.
  • Zoek het door jou gegeten of gedronken voedingsmiddel op, vul de hoeveelheid en het maaltijdmoment in.
  • Na het toevoegen zie je vervolgens bovenaan bij het Voedingsdagboek hoeveel percentage koolhydraten, eiwit en vet je vandaag al op hebt.

Onze coaches kunnen u vragen om uw voeding voor een bepaalde periode bij te houden, zodat zij inzicht krijgen in uw voedingspatroon. Dit om u zo te helpen om uw doel te behalen.

Wanneer u vragen heeft, kunt u deze uiteraard stellen aan onze frontdesk medewerkers tijdens uw volgende bezoek aan SHK Sportcentrum. Overigens kunt u ook bellen of mailen bij vragen. Onze medewerkers staan u graag te woord.