Instellen profiel, privacy en e-mail voorkeuren

Instellen profiel, privacy en e-mail voorkeuren

Je kunt jouw profiel binnen ons Virtuagym platform naar wens instellen. Denk bijvoorbeeld aan je profielfoto, je gebruikersnaam, geboortedatum, etc. In dit bericht leggen we je uit waar en hoe je jouw profiel kunt bewerken. We gaan voor dit bericht even uit van dat je ons Virtuagym platform bezoekt via de desktop versie, dus niet met de app. Via de app is het lastiger.

Om naar je account instellingen te gaan, klik je rechtsboven in op je foto en je naam. Er verschijnt dan een dropdown menu. In dit dropdown menu zie je “Accountinstellingen“. Klik daar op. Je komt dan op een pagina met jouw account gegevens en instellingen. Je ziet aan de linkerkant diverse tabbladen staan. Hieronder leggen wij per tabblad uit wat-, en waar je iets kunt wijzigen.

Persoonlijk

Als eerste opent het scherm sowieso op tabblad “Persoonlijk”. Hier zie je de volgende velden staan:

 • Schermnaam: Dit is de naam waarmee je zichtbaar bent in de community.
 • Voornaam en Achternaam: Bij het aanmelden bij SHK Sportcentrum heb je je gegevens ingevuld. De ingevulde voor- en achternaam staan hier dan direct. Wij verzoeken je om deze gegevens niet te wijzigen.
 • Geslacht: Selecteer hier “man” of “vrouw”. Wijzig dit indien nodig.
 • Verjaardag: Hier vul je je geboortedatum in.
 • Toon maten in: centimeter en kilogram. Hier hoef je niets te wijzigen. Dit is uitsluitend bedoeld voor de Engelstalige leden, zodat zij de gewenste weergave kunnen benutten.
 • Lengte: Hier vermeld je jouw lengte in centimeters.
 • Gewicht: Hier vermeld je jouw gewicht in kilogrammen.
 • Website: Indien je jouw (persoonlijke) website wil vermelden bij jouw account, dan is dat hier mogelijk.

Indien je wijzigen hebt aangebracht, klik je als laatste stap rechts op de blauwe knop “Opslaan”.

Profielfoto

De tweede tabblad die je ziet binnen Accountinstellingen is “Profielfoto”. Bij dit tabblad zijn er drie opties:

 1. Jouw profiel foto.
  Bij jouw bezoek bij SHK Sportcentrum wordt-, of is er een foto van jou gemaakt. Hier kan je deze eventueel wijzigen. Enige vereiste hierbij is wel dat je goed zichtbaar bent zonder petje op de foto. Om je profielfoto te wijzigen klik je op de button “Foto uploaden” en klik dan op “bestand kiezen”. Zoek vervolgens de gewenste foto in jouw desktop en klik op “Open”. Jouw foto wordt ingeladen.
 2. PRO-badge bij jouw profiel foto
  Iedere lid van SHK Sportcentrum heeft in principe direct een PRO-account. Dit wil zeggen dat je meer opties hebt in het Virtuagym platform. Je kunt kiezen op welke manier de badge zichtbaar is bij jouw profielfoto. Hier hoef je in principe niets mee te doen.
 3. Als derde optie heb je de mogelijkheid om je omslagfoto bij jouw profiel te wijzigen. Er staan een aantal opties standaard hiervoor vermeld, maar je kunt de omslagfoto ook wijzigen naar een eigen foto. De gewenste afmeting voor de eigen foto is 1000px x 250px.

Mijn sporten

Bij het tabblad “Mijn sporten” is het mogelijk om de soorten trainingen in te vullen, waar je aan deel neemt. Klik op “Voeg sport toe” en zoek de gewenste trainingsoort en selecteer die. Het systeem slaat direct jouw keuze op. Het kan zijn dat jouw trainingsoort niet benoemd wordt. Het is helaas niet mogelijk om trainingsoorten toe te voegen aan de weergegeven standaard lijst.

Fitnessclub / sportvereniging

Bij dit tabblad wordt momenteel SHK Sportcentrum weergegeven als jouw club. Er kunnen eventueel andere clubs of verenigingen vermeld staan waar jij lid van bent omdat die ook gebruik maken van Virtuagym.
Let op: verwijder SHK Sportcentrum NIET bij dit tabblad.

Beroep en interesses

Op dit tabblad kan jij je beroep en interesses invullen. Als je hier iets invult, let er dan op dat je niet vergeet om dit op te slaan.

Taal en locatie

Bij het tabblad “Taal en Locatie” kan je jouw gewenste taal instellen. Standaard staat dit op Nederlands. Indien gewenst, is het mogelijk om dit naar Engels te wijzigen. “Land, Gebruik 24-uursnotatie en Datum notatie”, hoef je niet te wijzigen. “Locatie” is mogelijk om te wijzigen. Dit heeft geen invloed op jouw gegevens binnen onze leden administratie.

E-mail opties

Op dit tabblad kan je selecteren waarover je wel of geen e-mail wil ontvangen. Standaard staat alles aangevinkt, maar je kunt dit geheel naar eigen wens invullen. Wil je bijvoorbeeld geen e-mail krijgen als iemand een reactie plaatst bij jouw profiel? Haal dan het vinkje bij deze optie weg. Ons advies is om altijd het vinkje te laten staan zodat je een e-mail krijgt als je een privé bericht ontvangt. zoals de nieuwsbrief of de bevestiging voor het boeken van een training en de wekelijkse update.

E-mail en wachtwoord

Wanneer je jouw e-mailadres en wachtwoord van jouw account wil wijzigen dan kan dat hier.

Privacy

Op het tabblad “Privacy” kan je voor verschillende onderdelen selecteren voor wie het onderdeel zichtbaar moet zijn. Houd er wel rekening mee dat als je een coach hebt, hij/zij wel toegang nodig heeft tot jouw profielgegevens.

Koppelingen

Tot slot is er nog het tabblad Koppelingen. Hier kan je je Twitter, Fitbit en Life-Fitness account koppelen aan je Virtuagym account.