
Zoete Kalkoenburger
Benodigdheden:
- Weegschaal
- Mes + Snijplank
- Kommen
- Theelepel
- Vork (om te prakken)
Ingrediënten:
- 450 gram kalkoen gehakt
- ½ rode ui (gesneden in blokjes)
- 22 gram havermout
- 2 hele appels (zoet), fijn gesneden
- 1 theelepel thijm
- Zout & peper
- 4 theelepels mosterd
- ¼ geprakte avocado
- 1 theelepel honing
- ½ rode peper, fijngesneden
Bereidingswijze:
- Meng het gehakt met de rode ui, havermout, appels, thijm, zout & peper. Maak hier vervolgens vier burgers van.
- In een andere kom meng je de avocado, honing en dijon mosterd met de fijngesneden rode peper.
- Plaats de burgers op de grill en grill ze voor 5 á 6 minuten per kant. (Je kunt ze natuurlijk ook in een pan klaarmaken met een beetje olijf olie.
- Als de burgers goudbruin kleuren haal je ze van het vuur af en serveer je ze met de saus die je bij stap twee hebt gemaakt.
- Eet smakelijk!