Zoete Kalkoenburger

Zoete Kalkoenburger

Benodigdheden:

  • Weegschaal
  • Mes + Snijplank
  • Kommen
  • Theelepel
  • Vork (om te prakken)

Ingrediënten:

  • 450 gram kalkoen gehakt
  • ½ rode ui (gesneden in blokjes)
  • 22 gram havermout
  • 2 hele appels (zoet), fijn gesneden
  • 1 theelepel thijm
  • Zout & peper
  • 4 theelepels mosterd
  • ¼ geprakte avocado
  • 1 theelepel honing
  • ½ rode peper, fijngesneden

Bereidingswijze:

  1. Meng het gehakt met de rode ui, havermout, appels, thijm, zout & peper. Maak hier vervolgens vier burgers van.
  2. In een andere kom meng je de avocado, honing en dijon mosterd met de fijngesneden rode peper.
  3. Plaats de burgers op de grill en grill ze voor 5 á 6 minuten per kant. (Je kunt ze natuurlijk ook in een pan klaarmaken met een beetje olijf olie.
  4. Als de burgers goudbruin kleuren haal je ze van het vuur af en serveer je ze met de saus die je bij stap twee hebt gemaakt.
  5. Eet smakelijk!