Zelf eiwit repen maken!

Zelf eiwit repen maken!

Een tussendoortje wat altijd makkelijk is en ook nog eens super gezond: een eiwitreep!
Je kan veel verschillende repen kopen, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om ze zelf te maken.

Hier onder een voorbeeld van hoe je nou zelf die repen kan maken.

Dit heb je nodig:

  • 100 gram fijne havermout (of brinta)
  • 200 gram eiwitpoeder(performance)
  • 100 ml kokosmelk of magere melk
  • 50 gram ongebrande en ongezouten noten
  • 50 gram pindakaas
  • 15 gram cacaopoeder
  • 50 gram honing
  • Rechthoekige of vierkante schaal

Zo maak je het

Zorg dat je fijngemalen havermout koopt of dat je havermout vlokken koopt die je zelf nog fijnmaalt. Doe de havermout in een kom samen met de eiwitpoeder en cacaopoeder. Meng alles goed door elkaar heen. Weeg 50 gram ongebrande en ongezouten noten af (bijvoorbeeldwalnoten) en hak deze fijn of doe ze in een keukenmachine. Doe de fijngehakte noten ook in de kom.

Voeg daarna de kokosmelk, pindapasta en honing toe en meng alles goed door elkaar heen. Pak een grote schaal en verdeel het mengsel gelijkmatig in de schaal. Zet deze daarna voor ongeveer 30 minuten in de koelkast. Haal daarna de schaal uit de koelkast en snij het stuk in repen. Je eiwitrepen zijn daarna klaar!

Bewaren van de repen

Aangezien dit verse repen zijn, zijn ze niet al te lang houdbaar. Ben je toch niet zo’n fanatieke repen eter en wil je ze toch graag bewaren? Bewaar de overige repen dan in de vriezer.
In de koeling zijn ze 3 tot 5 dagen houdbaar en erbuiten zo snel mogelijk op eten. Maar dat moet geen probleem zijn met deze lekkere repen.

Hierboven is slechts een voorbeeld van hoe je ze kunt maken. Je kan altijd variëren in diverse smaken van het eiwitpoeder of verschillende noten gebruiken(of helemaal niet). Je kan ervoor kiezen om er geen cacaopoeder is te doen of eventueel nog een kleine hoeveelheid fruit te prakken/pureren in dit in het mengsel te doen.

Dus ga aan de gang en maak je eigen heerlijke repen. Of als je het makkelijker wil; koop een doos repen bij ons in de fitness of een losse reep bij de bar.

Eet smakelijk!