
Wrap kip teriyaki
Makkelijke maaltijd van wraps gevuld met Oosterse kip in teriyaki saus met komkommer, mango en cashewnoten.
Ingrediënten voor 2 stuks
- 150 gram kipfilet
- 0,5 kropje romaine sla
- 2 wraps
- 0,5 komkommer
- 0,5 rode ui
- 2 eetlepels teriyaki saus
- 5 tot 10 gram mango
- 2 eetlepels cashewnoten (ongezouten)
- Olie of boter (om te bakken)
Bereiding
- Snijd de kipfilet in reepjes
- Verhit de olie of boter in een pan en voeg de kip toe. Roer de teriyaki saus erdoor. Bak de kip 5 minuutjes tot hij ongeveer gaar is.
- Snijd de rode ui in ringetjes. Voeg de rode ui toe en bak nog een minuutjes mee.
- Snijd de komkommer in dunne reepjes of snijd in slierten met een spirelli snijder.
- Verdeel 2 a 3 bladen van de romaine sla over een wrap. Schep hier een kwart van de kip op en wat van de komkommerslierten. Doe er daarna nog wat mango en cashewnoten aan toevoegen en vouw de wrap dicht. Prik hem vast met een prikketje. Herhaal dit ook met de rest van de ingrediënten.
SHK Tip: Voor een vegetarisch gerecht gebruik je stukjes vega kip of tofu.