Super gezond eitje met spinazie & cottage cheese

Super gezond eitje met spinazie & cottage cheese

Dit supergezonde eitje met spinazie en cottage cheese is een vrije en gezonde variant op Egg Benedict. Heerlijk voor een relaxed zondagochtendontbijt. Dit recept is voor 2 personen.

Kooktijd: 15 minuten

203 kcal per persoon
19 gram eiwitten
12 g koolhydraten
9 gram vetten
6 gram vezels.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 2 eieren
  • 300 gram spinazie
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel oregano, vers
  • 100 gram cottage cheese
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 wijde glazen

Zo maak je dit recept

  1. Boen de sinaasappel schoon en rasp een halve eetlepel van de oranje schil heel fijn.
  2. Kook de eieren 6 tot 8 minuten tot het eigeel net begint te stollen
  3. Doe de spinazie over in een vergiet en schenk er 1-2 liter kokend water over. Schept de spinazie steeds op, zodat alle blaadjes slinken. Laad de spinazie goed uitlekken.
  4. Snijd intussen de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Dep het vruchtvlees droog met keukenpapier en snijd het in dunne reepjes.
  5. Druk het vocht uit de spinazie en meng de spinazie in een kom met oregano, ¾ van de tomaatreepjes, de helft van de cottage cheese, de helft van de sinaasappelrasp en wat zout en peper naar smaak.
  6. Meng in een kommetje de rest van de cottage cheese met mosterd, sinaasappelrasp en wat peper en zout.
  7. Laat de eieren schrikken en pel ze.
  8. Verdeel de spinazie over 2 wijde glazen.
  9. Halveer de eieren en leg de helfte “opengevouwen” op de spinazie. Schep hierop de cottage cheese en garneer met de resterende tomaatreepjes.

Tip van SHK:

Dit gezonde eitje is lekker met driehoekjes geroosterd volkorenbrood.