
Super gezond eitje met spinazie & cottage cheese
Dit supergezonde eitje met spinazie en cottage cheese is een vrije en gezonde variant op Egg Benedict. Heerlijk voor een relaxed zondagochtendontbijt. Dit recept is voor 2 personen.
Kooktijd: 15 minuten
203 kcal per persoon
19 gram eiwitten
12 g koolhydraten
9 gram vetten
6 gram vezels.
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 2 eieren
- 300 gram spinazie
- 2 tomaten
- 1 eetlepel oregano, vers
- 100 gram cottage cheese
- 2 theelepels mosterd
- 2 wijde glazen
Zo maak je dit recept
- Boen de sinaasappel schoon en rasp een halve eetlepel van de oranje schil heel fijn.
- Kook de eieren 6 tot 8 minuten tot het eigeel net begint te stollen
- Doe de spinazie over in een vergiet en schenk er 1-2 liter kokend water over. Schept de spinazie steeds op, zodat alle blaadjes slinken. Laad de spinazie goed uitlekken.
- Snijd intussen de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Dep het vruchtvlees droog met keukenpapier en snijd het in dunne reepjes.
- Druk het vocht uit de spinazie en meng de spinazie in een kom met oregano, ¾ van de tomaatreepjes, de helft van de cottage cheese, de helft van de sinaasappelrasp en wat zout en peper naar smaak.
- Meng in een kommetje de rest van de cottage cheese met mosterd, sinaasappelrasp en wat peper en zout.
- Laat de eieren schrikken en pel ze.
- Verdeel de spinazie over 2 wijde glazen.
- Halveer de eieren en leg de helfte “opengevouwen” op de spinazie. Schep hierop de cottage cheese en garneer met de resterende tomaatreepjes.
Tip van SHK:
Dit gezonde eitje is lekker met driehoekjes geroosterd volkorenbrood.