
Shoarma kipburgers maken
Benodigdheden:
- 250 gram kipfilet
- Keukenmachine
- Olijfolie
- Shoarmakruiden
Werkwijze:
- Maak de kipfilet schoon of snijd deze in kleinere stukken zodat deze makkelijker door de keukenmachine vermaalt worden.
- Snijd de kipfilet met de keukenmachine tot deze is vermalen tot dat de structuur lijkt op gehakt.
- Voeg nu ongeveer 1 theelepel(toevoegen naar smaak!) shoarmakruiden toe en 1 a 2 eetlepels olijfolie en zet de keukenmachine nogmaals aan tot de kruiden er goed doorheen gehusseld zijn.
- Voor diegene die van knoflook of een beetje pit houden kan je ook nog een teentje knoflook, chilipeper naar smaak of een beetje sambal toevoegen.
- Als alles een mooi geheel is haal het “kipgehakt” uit de keukenmachine en maak hier 2 tot 4 burgers van.
- Zorg ervoor dat je de burgers een beetje plat drukt voordat je ze bakt. Op deze manier garen ze beter en sneller!
- Bak de burgers mooi bruin aan beide zijden en laat nog op een laag vuurtje door garen en eet smakelijk!
Op bovenstaande manier kan je natuurlijk ook nog andere kruiden toevoegen aan de kipfilet. Je kan van het gehakt ook kleine balletjes draaien. Leuk en gezond om op tafel te zetten bij een verjaardag of andere gelegenheid.