
SHK Recept: Turkse pizza wraps
Deze Turkse pizza wraps zijn een absolute verwennerij! Makkelijk om te maken en ook nog eens gezond! Ook lekker met vegetarisch gehakt.
Ingrediënten
- 2 tortilla wraps, meergranen
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 teen knoflook
- 1 tomaat
- ½ komkommer
- 100 gram rundergehakt
- ½ theelepel komijnpoeder
- 1 snufje kaneel
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel tomatenpuree
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- ½ citroen
- 1 handje gemengde sla
Verder heb je ook een bakplaat nodig voor in de oven en bakpapier.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de 2 wraps op.
- Snijd de helft van de ui heel fijn en de andere helft in dunne ringetjes. Snijd ook de helft van de paprika heel fijn en de andere helft in reepjes. Pers het teentje knoflook, snijd de tomaat in reepjes en de komkommer in blokjes.
- Meng in een schaaltje het gehakt met de fijngesneden ui, fijngesneden paprika, de helft van de knoflook, komijn, kaneel, sambal en tomatenpuree. Roer alles goed door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.
- Verdeel het gehaktmengsel vervolgens over de wraps en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Zet de bakplaat in de oven en bak de wraps 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng in een schaaltje de yoghurt met een theelepel citroensap en de andere helft van de knoflook samen met wat peper.
- Haal de Turkse pizza’s uit de oven en leg deze op een bord. Verdeel de gemengde sla er overheen samen met de komkommer, tomaten en andere helft van de paprika en ui.
- Verdeel de zojuist gemaakte knoflooksaus over de pizza’s. Vouw de pizza’s dubbel of rol deze op en serveer.
SHK Tip: Als je wat groenten overhoudt, maak hier dan een salade van en serveer deze naast de Turkse pizza.