
SHK Recept: Pitabroodje met koolsalade & tempeh
Met dit pitabroodje met koolsalade en tempeh zet je een complete maaltijd op tafel, die ook nog eens superlekker is. Verantwoord genieten!
Ingrediënten voor 1 broodje
- ½ rode ui
- ¼ komkommer
- 1 krop baby romaine sla
- 75 gram witte kool, gesneden
- 75 gram wortel julienne
- 15 gram rozijnen
- 2 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet)
- ½ eetlepel mayonaise
- ½ citroen
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 90 kram tempeh, ketjap
- 1 pitabroodje, volkoren
Bereidingswijze
- Snijd de rode uit in dunne halve ringetjes en de komkommer in plakjes. Haal de blaadjes sla los van de krop, was deze en schud goed uit. Snijd de sla vervolgens in reepjes.
- Doe de rode ui, witte kool, wortel julienne en rozijnen in een schaal samen.
- Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, citroensap, azijn en honing door dit in een klein schaaltje door elkaar te roeren. Roer de dressing vervolgens in de schaal met de koolsalade. Breng dit vervolgens op smaak met peper en zout. Laat dit minstens 5 minuten zo staan.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de tempehblokjes hierin in 3 a 4 minuten goudbruin.
- Rooster in de tussentijd het pitabroodje in de broodrooster of een grillpan.
- Snijd het pitabroodje open, verdeel de helft van de sla en koolsalade (met dressing) erin.
- Leg daar dan vervolgens de tempehblokjes en plakjes komkommer overheen.
- Serveer de rest van de Romaine sla en koolsalade er los naast.
SHK tip: Roer wat verse peterselie door de koolsalade! Ook een optie is om de salade even wat langer te laten staan, waardoor de smaken langer te kunnen intrekken. Zo wordt het nog lekkerder!