
SHK Recept: Kapsalon met krieltjes en tempeh
Deze kapsalon met krieltjes en tempeh past dus serieus in een gezond eetpatroon! Genieten was nog nooit zo lekker! En klaar in zo’n 20 minuten.
Ingrediënten
- 200 gram krieltjes
- 1,5 eetlepel (olijf)olie
- 90 gram tempeh, ketjap
- ½ komkommer
- 8 cherry tomaten
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet)
- ½ citroen
- 25 gram geraspte kaas, 30+
- 1 handje veldsla
Je hebt een bakplaat met bakpapier nodig.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de krieltjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de krieltjes hierop en besprenkel met de helft van de olie en wat peper en zout. Bak de krieltjes in 20 minuten goudbruin en krokant in de oven.
- Verwarm de andere helft van de olie in een pan en bak de tempehblokjes hierin in 3-4 minuten goudbruin.
- Snijd de komkommer in stukjes, halveer de tomaatjes en snijd de rode ui in dunne halve ringetjes. Pers het teentje knoflook.
- Meng de yoghurt in een schaaltje met een theelepel citroensap en het teentje knoflook.
- Haal de krieltjes uit de oven. Doe de krieltjes in een ovenbestendig schaaltje, leg hier de tempehblokjes bovenop en strooi de geraspte kaas er overheen. Zet het schaaltje even terug in de oven tot de kaas is gesmolten.
- Haal het schaaltje uit de oven. Verdeel de sla, komkommer, tomaat en rode ui er overheen en maak af met de knoflook saus. Serveer het in een schaaltje of op een bord.
SHK tip: Garneer je kapsalon met fijngehakte, verse peterselie. Of gebruik plantaardige versie van geraspte kaas en sojayoghurt voor een vegan kapsalon.