
SHK Recept: Heerlijke bananenpannenkoeken
Begin je dag met een goed ontbijt. Dat kan met ons heerlijke bananenpannenkoeken recept! Binnen ongeveer 20 minuten geniet je van een gezond ontbijt.
Ingrediënten:
- 100 gram havermout
- 2 eieren
- 3 bananen
- 4 gram kaneel
- 100 ml amandelmelk
- Kokosvet of olijfolie
- 100 gram aardbeien
- 100 ml Griekse yoghurt 10% vet
- 30 gram walnoten
Bereidingswijze:
- Doe de havermout in de blender en vermaal deze tot meel. Voeg vervolgens de eieren, twee bananen, kaneel en amandelmelk toe en blender nog kort door tot een glad mengsel.
- Verhit een schepje kokosvet in een anti-aanbakpan en bak hier steeds drie kleine pannenkoekjes per keer in. Eventueel kan je ook een ringvorm gebruiken.
- Snij de laatste banaan en aardbeien in plakjes.
- Als je de borden gaat opbouwen begin je met een schepje Griekse yoghurt en een paar plakjes aardbei.
- Vervolgens leg je daar een pannenkoekje en plakjes banaan op. Herhaal dit proces in willekeurige volgorde.
- Sluit vervolgens weer af met een schepje Griekse yoghurt en aardbeienpartjes.
- Breek er als laatste een paar walnoten overheen.
SHK tip: Je kunt natuurlijk ook een ander fruit gebruiken. In de winter zijn bijvoorbeeld appeltjes met rozijnen een goede combi.