SHK Recept: Heerlijke bananenpannenkoeken

SHK Recept: Heerlijke bananenpannenkoeken

Begin je dag met een goed ontbijt. Dat kan met ons heerlijke bananenpannenkoeken recept! Binnen ongeveer 20 minuten geniet je van een gezond ontbijt.

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 2 eieren
  • 3 bananen
  • 4 gram kaneel
  • 100 ml amandelmelk
  • Kokosvet of olijfolie
  • 100 gram aardbeien
  • 100 ml Griekse yoghurt 10% vet
  • 30 gram walnoten

Bereidingswijze:

  1. Doe de havermout in de blender en vermaal deze tot meel. Voeg vervolgens de eieren, twee bananen, kaneel en amandelmelk toe en blender nog kort door tot een glad mengsel.
  2. Verhit een schepje kokosvet in een anti-aanbakpan en bak hier steeds drie kleine pannenkoekjes per keer in. Eventueel kan je ook een ringvorm gebruiken.
  3. Snij de laatste banaan en aardbeien in plakjes.
  4. Als je de borden gaat opbouwen begin je met een schepje Griekse yoghurt en een paar plakjes aardbei.
  5. Vervolgens leg je daar een pannenkoekje en plakjes banaan op. Herhaal dit proces in willekeurige volgorde.
  6. Sluit vervolgens weer af met een schepje Griekse yoghurt en aardbeienpartjes.
  7. Breek er als laatste een paar walnoten overheen.

SHK tip: Je kunt natuurlijk ook een ander fruit gebruiken. In de winter zijn bijvoorbeeld appeltjes met rozijnen een goede combi.