
SHK Recept: Couscous met kip tandoori en tuinerwten
Een nieuw recept om uit te proberen voor je diner! Deze keer met kip en couscous. Wil jij het eens uitproberen? Haal dan de benoemde ingrediënten in huis en doorloop alle stappen van de bereidingswijze.
Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 100 gram kipfilet
- 70 ml halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ½ theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel kerriepoeder
- ½ limoen
- 70 gram couscous
- ½ blokje groentebouillon
- 200 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 bosuitje
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 cm gember
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 10 gram rozijnen
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in blokjes
- Meng in een kom de yoghurt, tomatenpuree, komijn, kaneel, kerrie en een eetlepel limoensap. Roer dit goed door elkaar.
- Roer vervolgens de kipfilet blokjes door de marinade en laat het even zo staan.
- Bereid in de tussentijd de couscous met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de tuinerwten in 4 minuten gaar in een pan met water
- Snijd de bosui in ringetjes. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en rasp het plakje gember.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en gember twee minuten. Voeg vervolgens de kip met marinade toe aan de pan en roer dit goed door. Bak dit zo’n 5 minuten tot de kip gaar is. Breng het verder op smaak met peper en zout.
- Roer de bosui en rozijnen door de gewelde couscous.
- Serveer de couscous met tuinerwten en de kip tandoori op een bordje
SHK Tips:
Houd je van pittig eten? Voeg dan een mespuntje cayennepeper toe aan de kip tandoori.