SHK Recept: Courgetti met mango-kerriesaus & kipgehaktballetjes

SHK Recept: Courgetti met mango-kerriesaus & kipgehaktballetjes

Wil je wel eens een keer wat anders eten? Probeer dan zeker dit recept eens uit. Deze keer een recept met courgetti met mango-kerriesaus en kipgehakt balletjes

Ingrediënten

  • 75 gram mango stukjes (diepvries)
  • 125 gram kipgehakt
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 uit
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 50 ml kokosmelk
  • 60 ml water
  • 1 courgette

Voor de bereiding van dit recept heb je ook een staafmixer nodig en spiraalsnijder.

Heb je geen spiraalsnijder? Je kunt ook met een kaasschaaf dunne plakken maken van de courgette en deze in slierten snijden. Courgette kan je ook evt. raspen.

Bereidingswijze

  1. Haal de mango uit de diepvries en laat in een schaaltje ontdooien.
  2. Kruid het kipgehakt met wat peper en zout en rol er met je handen vier gelijke gehaktballetjes van.
  3. Verwarm de helft van de olie in een pan en bakt de gehaktballetjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg deze even apart op een bordje.
  4. Snipper de ui, snijd de knoflook en gember fijn. Verwarm de andere helft van de olie in dezelfde pan. Fruit hierin de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is. Voeg kerriepoeder en de mangoblokjes toe aan de pan en bak dit een minuut mee.
  5. Doe vervolgens dit samen met de kokosmelk en 60 ml water in de beker van een staafmixer en pureer het tot een gladde saus.
  6. Giet de mango-kerriesaus terug in de pan en verwarm deze op laag vuur. Leg de kipgehaktballetjes in de saus en verwarm deze mee.
  7. Maak ondertussen met een spiraalsnijder courgettespaghetti van de courgette. Voeg de courgettespaghetti ook toe aan de pan met saus en verwarm dit zelfs 1 minuut mee.
  8. Serveer op een diep bord.

SHK Tip: Hou je wat meer van pittig eten? Fruit dan ook een halve rode peper mee met de ui en knoflook voor in de mango-kerriesaus.