
SHK Recept: Bami Goreng met runderreepjes
Deze bami goreng met runderreepjes is supersnel te maken, maar je hebt zo toch de echte bami smaak te pakken! Lekker met spitskool erin. Klaar in 15 minuten.
Ingrediënten
- 75 gram spaghetti, volkoren
- 1 cm gember
- 1 teen knoflook
- 1 bosuitje
- 50 gram wortel
- 1,5 eetlepel (olijf)olie
- 75 gram runderreepjes
- 200 gram spitskool, voorgesneden
- 1,5 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel sambal
Bereidingswijze:
- Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Rasp het plakje gember. Snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de bosui in ringetjes en de wortel in dunne plakjes.
- Verwarm de helft van de olie in een wokpan. Voeg de runderreepjes toe en bak deze op hoog vuur in 4 minuten gaar. Haal de reepjes uit de pan en zet deze even apart in een schaaltje.
- Verwarm de andere helft van de olie in de wokpan. Fruit de knoflook en gember een minuut. Voeg hier volgens de wortel en spitskool aan toe en roerbak dit in 6 minuten beetgaar.
- Roer de ketjap, sambal en de runderreepjes hier doorheen verwarm een minuut.
- Roer vervolgens de afgegoten spaghetti door de groenten heen. Hussel alles goed door elkaar en breng het eventueel op smaak met peper en zout.
- Serveer de bami op een (diep)bord.
SHK tip: Serveer wat frisse komkommer bij de bami.