SHK Recept: Aardappelsalade met kerrie, kikkererwten & ei

SHK Recept: Aardappelsalade met kerrie, kikkererwten & ei

Dit aardappelsalade met kerrie, kikkererwten en ei recept moet je echt eens een keer maken! Supervol van smaak en boordevol gezonde ingrediënten.

Ingrediënten

  • 200 gram krieltjes
  • 100 gram wortel
  • 1 ei
  • 50 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 rode paprika
  • 1 bosuitje
  • 2 augurken
  • 15 gram rozijen
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt, 10% vet
  • 1/2 eetlepel mayonaise
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • Peper en zout, naar eigen smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de ei voor zo’n 8 tot 10 minuten. Laat deze daarna afkoelen.
  2. Halveer de krieltjes en snijd de wortel in plakjes. Kook deze samen in een pan met ruim kokend water in 8 tot 10 minuten beetgaar. Giet het dan af en spoel na met koud water.
  3. Spoel vervolgens de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat deze uitlekken. Snijd de paprika in blokjes, de bosui in ringetjes en de augurken in blokjes.
  4. Doe de krieltjes, wortel, kikkererwten, paprika, bosui, augurk en de rozijnen samen in een schaal en hussel dit door elkaar.
  5. Maak een dressing door de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, mosterd en honing in een schaaltje door elkaar te roeren samen met wat peper en zout.
  6. Roer de dressing vervolgens door de aardappelsalade en serveer dit op een bord.Snijd de ei in 4 delen en verdeel dit over het bord.

SHK tip: Roer wat fijngehakte, verse bieslook door de aardappelsalade. Je kunt de wortel ook rauw door de salade doen.