
SHK Recept: Aardappelsalade met kerrie, kikkererwten & ei
Dit aardappelsalade met kerrie, kikkererwten en ei recept moet je echt eens een keer maken! Supervol van smaak en boordevol gezonde ingrediënten.
Ingrediënten
- 200 gram krieltjes
- 100 gram wortel
- 1 ei
- 50 gram kikkererwten, uit blik
- 1 rode paprika
- 1 bosuitje
- 2 augurken
- 15 gram rozijen
- 1 eetlepel Griekse yoghurt, 10% vet
- 1/2 eetlepel mayonaise
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- Peper en zout, naar eigen smaak
Bereidingswijze
- Kook de ei voor zo’n 8 tot 10 minuten. Laat deze daarna afkoelen.
- Halveer de krieltjes en snijd de wortel in plakjes. Kook deze samen in een pan met ruim kokend water in 8 tot 10 minuten beetgaar. Giet het dan af en spoel na met koud water.
- Spoel vervolgens de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat deze uitlekken. Snijd de paprika in blokjes, de bosui in ringetjes en de augurken in blokjes.
- Doe de krieltjes, wortel, kikkererwten, paprika, bosui, augurk en de rozijnen samen in een schaal en hussel dit door elkaar.
- Maak een dressing door de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, mosterd en honing in een schaaltje door elkaar te roeren samen met wat peper en zout.
- Roer de dressing vervolgens door de aardappelsalade en serveer dit op een bord.Snijd de ei in 4 delen en verdeel dit over het bord.
SHK tip: Roer wat fijngehakte, verse bieslook door de aardappelsalade. Je kunt de wortel ook rauw door de salade doen.