Recept van SHK: Thaise kip cashew met rijst

Recept van SHK: Thaise kip cashew met rijst

Een heerlijk kip gerecht met een Aziatisch vleugje erdoorheen. Makkelijk te bereiden en vol met gezonde macro’s en nog lekker ook!

Ingrediënten (1 persoon)

  • 100 g Kipfilet
  • 2 teentjes Knoflook
  • 100 g Rode paprika
  • 50 g Ui
  • 30 g Cashewnoten
  • 1 el Olijfolie
  • 80 g Rijst
  • 1 el Lente-uitjes (optioneel)

Voor de saus:

  • 1 el Oestersaus
  • 1 el Sojasaus
  • 1 el (dikke) zoete Ketjap
  • 1 el Vissaus (optioneel)

Macro’s (totaal):

  • Eiwitten: 38 g
  • Vetten: 32 g
  • Koolhydraten: 99 g
  • Energie: 836 kcal

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst apart
  2. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe en roerbak deze goudbruin.
  3. Snijd ondertussen de paprika en ui in halve ringen.
  4. Voeg de eetlepels saus, paprika, ui en knoflook toe en roerbak alles voor een paar minuten op medium hoog vuur.
  5. Voeg op het laatst de cashewnoten en wat lente-ui toe.
  6. Serveer warm met rijst.