Recept – Biefstuk met Oosterse roerbakgroenten

Recept – Biefstuk met Oosterse roerbakgroenten

Dit heerlijke oosterse gerecht is genieten geblazen en ook nog eens makkelijk te bereiden. Houd wel even rekening met de tijd die nodig is om te marineren; leg dus ‘s middags alvast even de biefstuk in de marinade.

Avondeten

  • 2 portie(s)
  • 15 minuten voorbereiding
  • 15 minuten kooktijd
  • 662 kilocalorieën per portie
  • 57 gram eiwitten
  • 62 gram koolhydraten
  • 18 gram vetten

Ingrediënten

  • 300 gr biefstuk
  • 200 gr basmati rijst
  • 200 gr broccoli
  • 300 gr sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 2 eieren
  • 1 courgette
  • 1 limoen
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3 el honing
  • 0,5 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 5 el sojasaus

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Pan
  • Kom

Bereidingswijze

  1. Doe de sojasaus, honing, gemberpoeder bij elkaar in een ruime kom. Snipper de knoflook en rode peper en voeg dit erbij. Pers de limoen uit boven de kom. Roer het geheel door elkaar tot een marinade.
  2. Snijd de biefstuk in reepjes en zorg dat ze helemaal bedekt zijn door de marinade. Dek de kom af en laat de marinade ten minste 60 minuten intrekken.
  3. Was en snijd de groenten.
  4. Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen en de broccoli half gaar. Kook de eieren in 8 tot 10 minuten hard.
  5. Neem een grote bakpan en fruit de rode ui in olijfolie. Voeg hier vervolgens de sperziebonen en broccoli aan toe. Bak ten slotte de gemarineerde biefstuk reepjes op hoog vuur 2 tot 3 minuten mee.