Eieren in avocado

Eieren in avocado

Eieren worden gebakken in halve avocado’s voor een bijzonder en erg lekker ontbijt of brunchgerecht. Op smaak gebracht met bieslook en peterselie en geserveerd met knapperig spek.

Ingrediënten:

Porties: 2

  • 2 kleine eieren
  • 1 avocado, door de lengte gesneden en pit verwijderd
  • 2 theelepels verse gehakte bieslook, of naar smaak verse of gedroogde peterselie
  • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • 2 plakjes spek, uitgebakken en fijngesneden

Bereidingswijze:

Voorbereiding:   10min     ›          Bereiding:   15min      ›    Klaar:   25min 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Breek de eieren in een kommetje, maar hou de dooiers heel.
  3. Leg de avocado helften in een kleine ovenschaal, rustend tegen de rand, zodat ze niet omvallen. Schep voorzichtig 1 eidooier in het kuiltje van de avocado en schep er eiwit bij tot het vol is. Herhaal met de andere halve avocado. Bestrooi naar smaak met bieslook, peterselie, peper en zout.
  4. Zet de ovenschaal voorzichtig in de voorverwarmde oven en bak tot de eieren gaar zijn, in ongeveer 15 minuten. Bestrooi met de stukjes spek voor serveren.