Carpaccio van gerookte kip & mozzarella

Carpaccio van gerookte kip & mozzarella

Een nieuwe maand, dus ook weer een nieuw recept. Deze keer het recept voor een Carpaccio van Gerookte Kip & Mozzarella. Je bent in slechts 10 minuten klaar. De ingrediënten zijn gebaseerd op 1 persoon.

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 70 gram gerookte kipfilet
  • 50 gram mozzarella
  • 6 cherry tomaten
  • 1 eetlepel mayonaise
  • ½ citroen
  • 1 handje rucola

Zo maak je dit recept:

  1. Kook het ei in een pan met water in 6 tot 8 minuten gaar. Laat het vervolgens schrikken met koud water. Pel het ei en snijd deze in tweeën.
  2. Snijd de gerookte kipfilet en mozzarella in plakjes. Halveer de tomaatjes.
  3. Roer in een klein schaaltje de mayonaise met wat citroensap.
  4. Verdeel de gerookte kip en mozzarella over een bordje. Leg hier de rucola en tomaatjes overheen. Maak af met het eitje.
  5. Breng het geheel vervolgens op smaak met peper en zout en serveer met de citroenmayonaise.

Het is ook lekker met wat geroosterde pijnboom- of zonnebloempitten.