
BROCCOLI SOEP
Ingrediënten:
- 2 theelepels olijf olie.
- ½ medium ui, fijngesneden.
- 1 steel selderij, fijngesneden.
- 1 medium loskokende aardappel.
- 1 broccoli.
- 500 ml kippen bouillon.
- Scheutje magere room .
Benodigdheden:
- Snijplank
- Schilmesje / mes.
- Kookpan
- Staafmixer / blender.
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in een kookpan op licht vuur.
- Gaar de ui en selderij 3 tot 4 minuten totdat de ui zacht en glazig is.
- Snijd de aardappel en broccoli in kleine stukjes, voeg dit toe.
- Direct daarna voeg je de bouillon toe. Laat dit +/- 20 minuten zachtjes koken totdat de aardappel en broccoli gaar zijn.
- Laat de soep iets afkoelen en blendeer het nu tot een gladde soep.
- Verwarm de soep weer langzaam en serveer.
- Optioneel: Voeg een scheutje room toe.