BROCCOLI SOEP

BROCCOLI SOEP

Ingrediënten:

  • 2 theelepels olijf olie.
  • ½ medium ui, fijngesneden.
  • 1 steel selderij, fijngesneden.
  • 1 medium loskokende aardappel.
  • 1 broccoli.
  • 500 ml kippen bouillon.
  • Scheutje magere room .

Benodigdheden:

  • Snijplank
  • Schilmesje / mes.
  • Kookpan
  • Staafmixer / blender.

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie in een kookpan op licht vuur.
  2. Gaar de ui en selderij 3 tot 4 minuten totdat de ui zacht en glazig is.
  3. Snijd de aardappel en broccoli in kleine stukjes, voeg dit toe.
  4. Direct daarna voeg je de bouillon toe. Laat dit +/- 20 minuten zachtjes koken totdat de aardappel en broccoli gaar zijn.
  5. Laat de soep iets afkoelen en blendeer het nu tot een gladde soep.
  6. Verwarm de soep weer langzaam en serveer.
  7. Optioneel: Voeg een scheutje room toe.

 

DutchEnglish