Bananenbrood gezond recept

Bananenbrood gezond recept

Maak zelf een gezond en lekker bananenbrood met dit makkelijk basisrecept met maar 7 ingrediënten! Natuurlijk gezoet door banaan en een snufje kaneel.

Tijd: 10 min + 50 min oventijd.

Benodigde ingrediënten voor 1 cake

  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 160 gram speltbloem
  • 80 gram amandelmeel
  • Snuf kaneel
  • 0,5 zakje bakpoeder
  • 3 dadels (verse)

Verder heb je een keukenmachine nodig en een cakevorm ca. 25×11 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Leg de dadels 5 minuten in warm water, zodat ze wat zachter worden. Verwijder daarna de pit en snijd de dadels in stukjes.
  2. Doe 3 bananen met eieren, kaneel en de stukjes dadels in een keukenmachine en mix dit tot een glas beslag.
  3. Doe dit vervolgens in een kom en spatel de speltbloem, amandelmeel en bakpoeder erdoor.
  4. Giet vervolgens het beslag in een cakevorm van circa 25×11 cm. Leg een gehalveerde banaan er bovenop.
  5. Bak het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer daarna met een prikker of het gezonde bananenbrood gaar is.

SHK tip: Je kunt ook rozijnen, noten en/of ander fruit toevoegen aan het beslag. Bewaar het bananenbrood afgedekt met folie of vries het in plakjes in. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje bij de hand.

Dit recept bevat geen toegevoegde suikers, maar wel natuurlijke suikers van banaan en dadels.