Je eigen trainingsschema

Je eigen trainingsschema

Misschien ben je al (een tijdje) bezig met sporten of ga je net beginnen met sporten. Dan wil je natuurlijk niet doelloos bezig gaan. Een trainingsschema op maat helpt je zeker wel verder. In overleg met jou kunnen onze coaches een trainingsschema voor jou maken, passend bij jouw kunde en doelen. Om een trainingsschema op maat voor jou te maken, gaan wij met jou in gesprek over:

Wat wil je bereiken?
Allereerst zal je moeten bepalen wat je wilt bereiken. Een trainingsschema voor spieropbouw ziet er anders uit dan wanneer je volledig richt op kracht training.

Hoe vaak wil je komen trainen?
Een ander belangrijke vraag is hoe vaak je wilt komen training in een week tijd. Belangrijk is dat je niet de laat gelijk te hoog legt voor jezelf. Je kan daardoor namelijk motivatie verliezen. Hoe vaak je wilt training in de week is ook afhankelijk van je doel. Voor afvallen is bijvoorbeeld minimaal twee keer per week een advies, maar voor spiermassa opbouwen ligt dit weer anders.

Hoe veel tijd wil je aan een training spenderen?
De hoeveelheid tijd die je aan een training wilt besteden, bepaalt het aantal oefeningen per training en het eventueel toevoegen van cardio. Langer training betekent niet direct gelijk beter trainen. Wanneer je vaker in de week wilt komen trainen, is soms ook wel aan te raden om de trainingen korter te houden om de kans op overbelasting te voorkomen.

Let op: een fitnessschema zorgt er niet direct voor dat je sneller aankomt of afvalt. Daar is ook een stukje voeding bij nodig. Het eten van meer of minder calorieën dan je dagelijkse behoefte helpt bij het aankomen of afvallen.

Dus nog geen eigen trainingsschema? Informeer dan bij een van onze coaches bij je volgend bezoek aan SHK!