XCORE: eXtreme CORE training

XCORE: eXtreme CORE training

Wil je afvallen en tegelijkertijd je spieren versterken? Dan is onze XCORE de perfecte groepstraining voor jou. Tijdens deze groepstraining werk je niet alleen aan ijzersterke buik- en rugspieren, maar verbrand je ook tot maar liefst 750 calorieën. Tijdens de XCORE workout houd je een buis gevuld met grit vast. Het grit beweegt, bij elke beweging die je maakt, heen en weer van deksel naar deksel voor extra impact. Tijdens deze ultieme én extreme core workout train je het gehele lichaam.

Waarom meedoen met Xcore?

In een Xcore groepstraining train jij je hele lichaam, waardoor je jouw houding verbetert en de belastbaarheid van je spieren vergroot. Tijdens de training maken we dus gebruik van een buis met grit. Door het verplaatsten van het grit van deksel naar deksel, moet een beweging zowel ingezet als gestopt worden. Hierdoor moet je lichaam extra kracht zetten en zich constant aanpassen. Dit noemen we de “Reactive Impact”. Je ontwikkelt dankzij de Reactive Impact meer spierkracht, meer balans en je lichaam wordt er ook nog eens strakker van. Daarnaast verbrand je dus tijdens de workout veel calorieën en ontwikkel je een betere coördinatie.

Als je je nog afvraagt waarom je XCORE zou moeten doen, we hebben een aantal voordelen voor je onder elkaar gezet:

 • Getrainde buikspieren
  Je core is tijdens de hele XCORE groepstraining aan het werk
 • Sterke onderrug
  Je onderrug werkt samen met je buikspieren en zorgt ervoor dat je in balans blijft.
 • Goede conditie
  De XCORE groepstraining is de enige workout waarbij je staand je core en conditie traint
 • Veel calorieën verbranden
  De Reactive Impact zorgt ervoor dat je nog meer calorieën verbrand dan bij een normale training.
 • XCORE groepstraining is zo’n 60 minuten
  Een normale XCORE groepstraining duurt bij ons zo’n 60 minuten. Tijdens de training wordt jouw lichaam van top tot teen getraind aan de hand van meerdere tracks.

Wat kan je verwachten van XCORE?

De groepstraining wordt altijd gestart met een warming-up. Gedurende deze functionele training maak je krachtige bewegingen op opzwepende muziek. Dit alles doe je met een buis gevuld met grit, waarmee jij je buik, rug, benen en armen traint. Doordat het grit heen en weer gaat, worden de spieren extra gestimuleerd.

De oefeningen en de muziek worden om circa drie maanden vernieuwd door onze ervaren docent(en). Neem comfortabele sportkleding en -schoenen, een flesje water en een handdoek voor het zweten mee.

Doe je mee?

Iedere donderdagavond om 19:30 staat XCORE groepstraining op het programma. Wil je deze week meedoen? Meld je dan nog snel aan via het rooster in de app of via de browser versie.

Ben je nog geen lid en wil je wel een keer mee doen? Vraag dan een gratis dag pas aan op onze site!