Wat is Pilates nou eigenlijk?

Wat is Pilates nou eigenlijk?

Je zou Pilates kunnen omschrijven als een inspannende ontspanning les. Pilates is een groepstraining waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve training die je spiergroepen versterkt en rekt om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen.

Sterk en stabiel lichaamscentrum (core) opbouwen is het voornaamste doel bij deze groepstraining. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans. Daarnaast vermindert het ook het risico op blessures. Daarom is het juist zo goed om deze stabiliteit van je core-spieren te trainen. Deze spieren gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet. Behalve de oppervlakkige spieren worden bij Pilates dan ook voornamelijk de dieper liggende spieren rondom de wervelkolom en in je bekken getraind.

Pilates groepstraining bij SHK

De Pilates groepstraining is bij SHK een rustige, doch intensieve trainingsvorm die voor iedereen toegankelijk is. Je doet veel grondoefeningen. Bij deze groepstraining maak je gebruik van vooral je eigen lichaamsweerstand. De aandacht gaat vooral naar de spieren van je buik, rug, bekkenbodem, wervelkolom en je flankademhaling.

De bewegingen zijn vloeiend en soepel, met oefeningen die geconcentreerd en met een bewuste ademhaling worden uitgevoerd. Onze docent richt zich hierbij op de juiste lichaamshouding, een correcte uitvoering van de oefeningen en een goede focus. Bij Pilates heb je een goede concentratie nodig. Er klinkt rustige muziek op de achtergrond.

Na een Pilates groepstraining voel je je als herboren, sterk en vol energie!

Als je van een gestructureerde workout houdt, zonder cardio component, dan zou dit een heerlijke groepstraining voor je kunnen zijn. Het beste effect om je techniek, spierkracht en houding te verbeteren, krijg je als je wekelijks mee doet met onze Pilates groepstraining. In het begin is het vooral wennen en leren, daarna zul je het resultaat zien en voelen.

Iedereen kan mee doen aan onze Pilates groepstraining op zijn of haar eigen niveau, op elke leeftijd en ieder met zijn eigen doelstelling. Voor mensen met rug-, nek-, bekkenklachten of houding problematiek kan deze groepstraining een ondersteuning zijn in het herstel. Overleg zo nodig vooraf met je arts, je fysiotherapeut en/of onze docent.

Wanneer?

Pilates groepstraining wordt iedere vrijdag om 18:30 uur gegeven. Doe je deze week mee? Meld je dan via het rooster in de app of browser versie. Nog geen lid bij SHK? Je kunt eenmalig een gratis dag pas aanvragen!