Verbeter je concentratie en stabiliteit met Pilates

Verbeter je concentratie en stabiliteit met Pilates

Pilates is de perfecte groepsles wanneer je wilt afvallen, sterker wilt worden en ook nog tegelijkertijd wilt ontspannen. Tijdens onze Pilates groepsles vind je de ultieme balans tussen lichaam en geest. Je leert met eenvoudige combinatie van bewegingen de hele spierketen aan te voelen en die steeds zwaarder te trainen. Kracht, lenigheid, concentratie en stabiliteit worden verbeterd. Je traint voor sterke en soepele spieren.

Het is dan ook een rustige en low impact les, maar ook gezien kan worden als intensieve trainingsvorm die voor iedereen toegankelijk is. Je doet tijdens de Pilates groepsles veel grondoefeningen. Voor mensen met rug-, nek-, bekkenklachten of –houding problematiek kan Pilates een ondersteuning zijn in het herstel. Pilates is ook zeer geschikt als preventie voor lichamelijke ongemakken.

Trainingsmethode om lichaam en geest in balans te brengen

Het lichaam wordt tijdens een Pilates groepsles met precisie, concentratie en controle getraind. Met Pilates train je stabiliteit, coördinatie en spierkracht op een leuke en actieve manier. Door de oefeningen tijdens de les zal je houding verbeteren en je core sterker worden. Er wordt getraind met een actieve holle rug, want om een stevige onderrug te creëren moet je de diepe rugspieren inschakelen.

Pilates gaat uit van de natuurlijke fysiologische ademhaling. De rustige muziek ondersteunt het concentratie vermogen en zorgt ervoor dat jij stressvrij de les uit komt. Onze Pilates groepsles wordt begeleid door een gecertificeerde docent.

Wanneer kan je mee doen?

De Pilates groepsles wordt gegeven op de vrijdagavond om 18:30 uur. Deze les is in Zaal 1. Doe jij ook een keer mee? Meld je dan snel aan voor de eerst volgende mogelijkheid!