Shaolin Kempo: In balans brengen van lichaam en geest

Shaolin Kempo: In balans brengen van lichaam en geest

Kempo technieken zijn ontwikkeld om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. De eerste actie bij het beoefenen van Kempo is altijd de verdediging, nooit een aanval. Het leren van de diverse technieken is een belangrijk doel bij deze groepstraining. Ook beschouwen we het nadenken over de toepassing van de technieken en de effectiviteit in verschillende situaties als doelen van onze Shaolin Kempo (groepstraining).

Zoals eerder vermeld, gaat het bij Shaolin Kempo om de verdediging. Stoten, slagen en trappen worden uitgevoerd na een verdedigingsactie. Tijdens onze groepstrainingen leer je vele verdedigingstechnieken perfect uitvoeren.

Belangrijk bij Shaolin Kempo

Bij Shaolin Kempo zijn de standen zeer belangrijk. Een goede stand is essentieel voor het vinden van een goede balans. Het is de basis en uitgangspositie in een eventueel gevecht. Het zoeken naar stabiliteit in elke stand, is dan ook onderdeel van het leerproces dat bij kempo hoort. Ook het wisselen van diverse standen wordt veel getraind tijdens onze groepstrainingen.

Ook zijn weringen essentieel bij Shaolin Kempo. Een half uitgevoerde of mislukte wering heeft niet het gewenste schrik-effect bij een tegenstander. Andere belangrijke aspecten die bij Shaolin Kempo groepstrainingen aanbod komen, zijn stoten, slagen en traptechnieken.

Tijdens de groepstrainingen worden talloze oefeningen meerdere malen herhaald. Door de oefeningen talloze malen te herhalen en daarbij verschillende gevechtssituaties te simuleren kan er een automatisme in de benodigde handelingen ontstaan. De trainingen bestaan uit een pittige conditiegedeelte, gevolgd door een techniekblok.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze Shaolin Kempo groepstraining? Shaolin Kempo is geschikt voor zowel dames als heren, jongens en meisjes. Bij ons kun je terecht als beginner en als gevorderde. Shaolin Kempo bij SHK staat voor het aanleren van een goede techniek in een sociale-, maar stevig trainende groep.

Shaolin Kempo wordt 3 keer per week gegeven voor de volwassenen:

  • Dinsdag om 19:30 tot 21:00 uur
  • Donderdag om 19:30 tot 21:00 uur
  • Vrijdag om 19:30 tot 21:00 uur

We hebben voor Shaolin Kempo een apart lidmaatschap. Voor slechts € 30,95 per 4 weken kan je onbeperkt Kempo lessen volgen. Interesse? Stuur ons snel een berichtje en laat deze deal niet aan je voorbij gaan!

Er zijn ook jeugdgroepen vanaf 8 jaar.

Bijvoorbeeld voor verlegen kinderen of kinderen die hun energie niet in banen kunnen leiden of een minder goede conditie hebben, is deze trainingsvorm een groot succes!

Jeugd Kempo wordt gegeven op de dinsdag en donderdagavond van 18:00 tot 19:00 uur.

Wil je je zoon en/of dochter aanmelden hiervoor? Neem dan gerust contact met ons op.