Shaolin Kempo, de Yin en Yang bij SHK.

Shaolin Kempo, de Yin en Yang bij SHK.

Shaolin Kempo is een training die de kwaliteiten van een traditionele vechtkunst toevoegt aan de voordelen van de moderne vechtsport. Dynamisch en rustgevend, krachtig en soepel, fysiek en mentaal, Yin en Yang, dat zijn de kernwoorden die Shaolin Kempo het best omschrijven

Een typische Shaolin Kempo training

Er is geen standaard Shaolin Kempo training. Er wordt gewerkt aan conditie, lenigheid, basistechnieken, gevorderde technieken en het vrije gevecht (sparring). De zen zit en groet komen zeker altijd terug bij de training.

Elke training wordt namelijk gestart met een korte zen meditatie. Hierbij wordt de ademhaling gereguleerd en de geest leeggemaakt voor een optimale beleving van de Shaolin Kempo training. Gedurende een warming up worden de spieren opgewarmd en klaargestoomd voor de explosieve bewegingen van Shaolin Kempo. Daarnaast wordt ook uitgebreid gestrekt om blessures te voorkomen en om de spieren leniger te maken. Dit is wel nodig oor die mooie hoge trappen.

De kern van de training kan bestaan uit de verschillende onderdelen van het Shaolin Kempo:

  • Kihon, oftwel de basis. Stoten, trappen, weringen en standen
  • 1 tegen 1 technieken, zoals Kumite, ongewapend of gewapend.
  • Spiegelgevechten tegen meerdere denkbeeldige tegenstanders, zoals Saifa. Dit kan ook met een wapen beoefend worden.
  • Semi contact sparren. Het vrije gevecht, waarin we door middel van licht contact, met stoten en trappen punten scoren
  • Full contact sparren (uitsluitend voor de volwassenen). Waarbij de technieken doorgestoten mogen worden en de tegenstander naar de grond mag worden gebracht om daar gevecht met klemmen af te maken.

Tot slot wordt de training afgesloten met een korte zen meditatie. We regulieren hierbij weer de ademhaling en laten de inhoud van de training nog even bezinken. Daarna groeten we af naar elkaar.

Voor wie is Shaolin Kempo?

Shaolin Kempo kan door iedereen worden beoefend, mits men zich kan (leren) concentreren, geen blessures heeft of andere medische beperkingen. Onze trainingen starten vanaf de leeftijd van 8 jaar. Tot en met 15 jaar train je bij de jeugdgroep. Bij de jeugd worden de trainingen wat speelser opgezet. Ze leren respectvol met elkaar om te gaan en worden zelfverzekerder! Ook wordt het concentratievermogen verhoogd. Vanaf 16 jaar train je (als je wilt) mee met de volwassenen.

Shaolin Kempo sterkt het lichaam en de geest. Je wordt zelfverzekerder, zelfbewuster en fitter!

Door wie wordt Shaolin Kempo gegeven?

Shaolin Kempo wordt bij ons gegeven door gecertificeerde Leraren Martial Arts. Deze diploma’s zijn behaald bij de Kempo Associatie Nederland en worden erkend door het NOC/NSF. De trainingen worden volgens de standaard van NOC/NSF gegeven.

Onze trainers hebben beide ruime ervaring in Shaolin Kempo en het lesgeven. Ze zijn dan ook in het bezit van een 4e Dan, ook erkend door het NOC/NSF. Tevens hebben ze ruime wedstrijdervaring als deelnemer, scheidsrechter en coach.

Hoe vaak kan je meedoen aan trainingen?

Bij Shaolin Kempo worden technieken en vormen geleerd. Deze kennis wordt ook getoetst. Het leren van de technieken en vormen kan sneller kan, als je ook vaker mee doet aan de trainingen. Zelfvertrouwen en je conditie zullen dan ook sneller opbouwen.

Trainingen zijn op:

Dag Tijd Training
Dinsdag 18:00 – 19:00 uur Jeugd Kempo
Dinsdag 19:30 – 21:00 uur Shaolin Kempo
Donderdag 18:00 – 19:00 uur Jeugd Kempo
Donderdag 19:30 – 21:00 uur Shaolin Kempo
Vrijdag 20:00 – 21:30 uur Kempo open mat

Meld je aan om mee te doen via het rooster! Nog geen lid? Vraag dan een gratis dag pas aan om onze Shaolin Kempo (Jeugd of volwassenen) groepstraining mee te kunnen maken.