Pilates is populairder dan ooit

Pilates is populairder dan ooit

Pilates is een workout methode die de nadruk legt op diepe spieren, flexibiliteit, evenwicht, coördinatie en een goede houding. De techniek werd tijdens de Eerste Wereldoorlog ontwikkeld door de Duitse uitvinder Joseph Pilates, met de bedoeling gewonde soldaten snel weer op de been te brengen. Joseph Pilates was in de jaren voor de oorlog actief geweest als bokser en circusartiest en gaf ook lessen zelfverdediging. Je mag hem dus wel degelijk als een expert beschouwen. Uiteraard ziet de discipline er bijna honden jaar na haar ontstaan lichtjes anders uit.

Het leuke aan Pilates is dat je eindeloos kunt variëren en/of combineren met andere disciplines. Bij onze Pilates groepstraining werken wij ook met een tal van instrumenten voor oefeningen op de mat, zoals de power circle, elastieken, de swiss ball en gewichten.

Pilates is een zachte discipline en wordt daarom vaak met yoga vergeleken. Het helpt uitstekend om je lichaam weer in vorm te krijgen. Vergis je niet, je werkt je wel degelijk in het zweet. De trainmethode levert je in de eerste plaats diepe spieren op. Die zie je niet meteen verschijnen, ook niet als je hard traint. Daarnaast zorgt pilates ook voor evenwicht en flexibiliteit. De diepe spieren, waar we al eerder over vertelden, maken je trouwens ook sterk. Je krijgt sterkere spieren in combinatie met een lenig en rekbaar lichaam.

Onze Pilates groepstraining is zeker de moeite waard om een keer te ervaren!

Doe je ook een keer mee?

Op de vrijdagavond om 18:30 uur wordt de Pilates groepstraining gegeven in zaal 1. Probeer het eens uit. Het is een rustige en low impact les. Meld je snel aan voor een Pilates groepstraining in het rooster.

Ben je nog geen lid, maar wil je onze Pilates groepsles een keer mee maken? Vraag dan op onze site een gratis dag pas aan.