Ontdek de XCORE groepsles bij SHK!

Ontdek de XCORE groepsles bij SHK!

XCORE groepsles is een unieke full body workout waarbij je de gehele les je core traint, terwijl je ook op cardiovasculair uitgedaagd wordt. Onze XCORE groepsles duurt ongeveer 45 minuten en bestaat uit een geheel van relatief simpele, maar wel uitdagende oefeningen en een te gekke muziekmix. Tijdens de training kan je tussen de 400 en 700 calorieën verbranden. Er is niet zoals XCORE.

“Het doen van cardio tijdens het trainen van je spieren én werken aan je abs”

Over XCORE

XCORE is dus een zeer functionele training die kracht opbouwt in je buik, rug, benen en armen met behulp van een XCO-trainer. Deze aluminium buis is gevuld met gruis dat heen en weer beweegt terwijl je de bewegingen van de docent volgt. Dit helpt al je spieren in meerdere richtingen te stimuleren terwijl je duwt en trekt om de XCO-trainer in balans te brengen.

Wanneer je een XCO-trainer gebruikt, profiteer je van de zo genoemde reactieve impact. Dit betekent dat je spieren overuren maken om de beweging van de XCO-trainer in evenwicht te brengen. Denk aan het gruis dat in de aluminium buis beweegt. Als je stopt met bewegen, gaat het gruis door. Je spieren moeten dan extra werk doen om het momentum te stoppen en het in de tegengestelde richting te bewegen. Dit helpt je om zoveel mogelijk uit je training te halen in dezelfde hoeveelheid tijd.

Conditie verbeteren met deze workout

Dankzij al dit extra werk dat je spieren moeten doen, ontwikkelt je lichaam veel kracht en balans in een kortere tijd. XCORE groepsles levert je dan ook een aantal indrukwekkende voordelen op zoals:

  • Meer verbrande calorieën
  • Betere algehele prestaties
  • Meer snelheid
  • Betere coördinatie
  • Minder risico op blessures

Om je scherp te houden, wordt de workout elke drie maanden vernieuwd. Op deze manier hoef je je nooit te vervelen of bereik je nooit een piek in je niveau. Het is dan ook een training die gevuld is met spannende bewegingen op geweldige muziek. Onze docent zal er zijn om je van begin tot eind te motiveren!

Doe je een keer mee?

Iedere donderdagavond om 19:30 uur staat XCORE op het programma. Wil je deze week meedoen? Meld je dan aan via het rooster in de app of via de browser versie.

Ben je nog geen lid bij SHK? Vraag dan – nu tijdelijk – de gratis proef week aan op onze site!