Na een RPM indoor cycling workout voel je je helemaal voldaan!

Na een RPM indoor cycling workout voel je je helemaal voldaan!

RPM Indoor Cycling is een van de groepslessen die SHK Sportcentrum al jaren aanbied. Maar wat is RPM Indoor Cycling nu eigenlijk precies? In dit bericht leggen we dit graag aan je uit.

Wat is RPM Indoor Cycling?

RPM is een Indoor Cycling les op het ritme van motiverende muziek. Je verbrandt veel calorieën en je wordt tevens snel fit. Het is gebaseerd op wielrennen en bestaat uit een aantal beklimmingen en sprints. Je kunt uiteraard wel zelf de intensiteit van je work-out bepalen met een weerstandsknop en je pedaalsnelheid. Je kunt dan ook op de bike met display onder andere je trapvermogen in wattage, trapsnelheid en hartslag (mits je een hartslagmeter draagt) lezen. Deze informatie helpt je om te trainen op je eigen niveau. Overigens is het ook jouw keuze om de weerstand wel of niet te verhogen tijdens de les en/of je blijft zitten als je niet wilt gaan staan. Je kunt je eigen trainingsintensiteit na een tijdje geleidelijk verhogen.

De instructeur doet alle basis fietsbewegingen voor tijdens de diverse nummers. Enkele basis fietsbewegingen zijn staand fietsen, in het zadel zitten, het veranderen van de handpositie(s), snelheid verhogen en juist verlagen. Een RPM les duurt zo’n 50 tot 60 minuten. Onze RPM work-outs zijn altijd in zaal 4. Deze zaal is speciaal verlicht en er is goede klimaatbeheersing.

Wat zijn de voordelen van RPM?

RPM is in principe voor iedereen geschikt die mag fietsen. Het is de ideale manier om veel calorieën te verbranden en het hart-longsysteem te stimuleren. Andere voordelen zijn gezondere en sterkere vaatwanden, soepele en sterke gewrichten, verlaging van bloeddruk en cholesterolspiegel, verbetering van de capaciteit van zuurstof opname, verbranden van vetmassa en het stimuleren van de stofwisseling.

Wanneer heeft RPM echt effect?

We krijgen wel eens de vraag na hoeveel keren mee doen je het effect ziet. Voor een maximale resultaat raden wij je aan om 2-3 per week aan RPM mee te doen. Dit is dan ook zeker mogelijk binnen ons rooster.  Elke 3 maanden worden de work-outs vernieuwd, dus er is zeker geen tijd voor verveling. Altijd een uitdagende training met motiverende instructeurs.

Wanneer zijn er RPM Indoor Cycling workouts?

Er worden momenteel RPM indoor Cycling work-outs gegeven op diverse dagen in de week! Een van deze dagen past vast en zeker wel in uw schema. Het rooster is momenteel:

  • Maandags: om 18:30 uur en om 20:15 uur
  • Dinsdags: 20:00 uur
  • Woensdags: om 10:00 uur en om 18:30 uur
  • Vrijdags: om 9:00 uur
  • Zondags: om 10:00 uur

Wanneer doe jij een keer mee? Plan snel in via de app of browser voor de door jou gewenste datum met je account!