Groepstrainingen bij SHK

Groepstrainingen bij SHK

Wil je graag gaan sporten, maar zie je jezelf niet direct in de gewichten hangen of met fitness toestellen trainen? Denk dan eens aan een groepstraining. We vertellen je graag wat meer over deze groepslessen.

Een groepstraining is een training die je in een groep doet. Er staat een docent of trainer voor de groep die dingen voordoet en uitlegt wat je precies moet doen. Als je individueel traint, dan werk je heel gericht aan je eigen doelen. Maar bij een groepstraining staat een algemeen doel centraal. Kies daarom wel een groepstraining die het beste bij jouw persoonlijke doelen past.

Soorten groepstrainingen

Als je kijkt naar die algemene doelen, waar je tijdens een groepstraining aan werkt, dan kun je vijf verschillende soorten groepstrainingen onderscheiden:

 • Conditie lessen
  Dit zijn echt de groepstrainingen waarbij je vooral aan je conditie werkt. Denk bijvoorbeeld aan onze RPM Indoor Cycling groepstraining.
 • Kracht lessen
  Hierbij ligt de focus op het trainen van verschillende spiergroepen. Denk aan een BBBB groepsles of BodyPump.
 • Dans lessen
  Bij de dans groepstrainingen staat het lekker bewegen centraal. Het gaat dus niet om de danstechnieken leren. Zumba is een voorbeeld hiervan. Je werkt daarbij aan conditie en coördinatie
 • Body & Mind lessen
  Dit zijn de groepstrainingen waarbij je werkt aan lichamelijke en mentale kracht en de balans daartussen centraal staan. Bijvoorbeeld onze Body & Mind groepstraining, maar ook Pilates
 • Vechtsport lessen
  Bij deze type groepstrainingen maak je gebruik van technieken uit de vechtsport. Denk hierbij aan onze (jeugd) Shaolin Kempo lessen.

Circuit groepstraining

Naast de hierboven genoemde groepstrainingen, vind je bij onze de circuit groepstraining (Switching). Je doet tijdens een Switching (ook voor 50+) groepstraining verschillende oefeningen waarbij je alle spiergroepen in je lichaam traint. Daarnaast werk je aan je conditie, omdat je tussen de oefeningen geen rust neemt. Omdat je in een groep traint, ga je misschien net even dat stapje verder.

Doe een keer mee met een groepstraining

Zoek in ons rooster jouw gewenste groepstraining en doe een keer mee! Er zijn dagelijks diverse groepstrainingen, vergeet alleen niet om jezelf aan te melden voor je gewenste groepstraining.

Als je nog geen lid bent, dan is het mogelijk om een gratis dag pas aan te vragen om een groepstraining mee te maken.