Een effectieve body workout: Pilates

Een effectieve body workout: Pilates

Pilates is een van de groepstrainingen die je bij ons kunt volgen. Het is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die diverse spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

Bij deze groepstraining word je gehele lichaam betrokken, de focus ligt echter wel vooral op het trainen van je core-stability. Bij diverse bewegingen maak je gebruik van je rug-, buik-, bil-, heup- en je bekenbodem spieren. Een stabiele, sterke core vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om je core-stability te trainen.

Een sterke core geeft je meer kracht en balans

Bij elke pilatesoefening zorg je ervoor dat je rug, buik en bekkenbodem aangespannen zijn. Elke beweging die je maakt, begint bij de core van je lichaam. Een sterke core geeft je met elke activiteit meer kracht en balans. De oefeningen tijdens de Pilates groepstraining beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen tevens voor een goede houding.

De oefeningen worden veelal uitgevoerd op een mat. Je doet veel grondoefeningen. Bij deze groepstraining gebruik je je eigen lichaamsweerstand. De resultaten zijn sterkere core spieren, een betere houding, meer stabiliteit, toegenomen flexibiliteit en algehele fysieke fitheid. Het gaat bij deze training ook om concentratie. Om deze reden is er tijdens de groepstraining een rustig achtergrondmuziekje.

Pilates kan behulpzaam zijn bij revalidatie voor zieken en chronische aandoeningen. Het helpt ook bij het herstel van blessures en fysieke ongemakken. Overleg zo nodig vooraf met je arts, je fysiotherapeut of onze docent. Onze Pilates groepstraining is toegankelijk voor iedereen.

Waardevolle groepstraining

De Pilates-workout kan je vele voordelen bieden, zoals een beter lichaamsbewustzijn, balans, coördinatie, kracht en lenigheid. Wij zien Pilates als een waardevolle groepstraining, omdat een sterke core en lenigheid essentieel zijn om je fit te voelen. Het gaat er niet zozeer om wat je doet, maar veel meer hoe je iets doet. Je kan de principes van Pilates dan ook in elke training verwerken.

In het begin zul je nog moeten wennen, maar na zo’n 10 groepstrainingen begin je het resultaat wel te zien en te voelen.

Zeker de moeite waard om een keer te ervaren!

Doe je de volgende keer ook mee? Meld je dan aan voor de groepstraining. Deze wordt gegeven iedere vrijdag om 18:30 uur in zaal 1. Probeer het eens uit! Aanmelden doe je middels het rooster. Nog geen lid? Vraag dan een gratis dag pas aan!