Doe een keer mee met Shaolin Kempo

Doe een keer mee met Shaolin Kempo

Kempo of Shaolin-kempo stamt uit het boeddhisme, het is ontstaan uit het zeer oude Chinese boksen, ook wel Shaolin-tempel boksen genoemd. De monniken in de vroegere Shaolin tempels deden weinig anders dan mediteren en waren daardoor fysiek niet erg fit. Bodhidharma maakte daar een einde aan door een vechtkunst te introduceren als middel om beter aan de fysieke eisen van het mediteren te kunnen voldoen.

Bodhidharma benadrukte echter dat deze kunst alleen voor zelfverdediging tegen bijvoorbeeld de bandieten van dit afgelegen oord gebruikt mocht worden. Een van de oudste gezegden van Shaolin is daarom dat “Iemand die een gevecht begint al onmiddellijk verloren heeft”.

Kempo is een vorm van zelfverdediging en een basis voor een gezond lichaam en geest. Kempo is een verfijnde vorm van karate. Daar waar karate voor tachtig procent uit stoottechnieken bestaat en taekwondo voor tachtig procent uit traptechnieken is kempo een mix en daarom veel afwisselender.

Kempotechnieken zijn ontwikkeld om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. Het leren van diverse technieken is een belangrijk doel van kempo, maar ook het nadenken over de toepassing ervan en de effectiviteit in verschillende situaties zijn doelen. Kempo gaat over discipline, respect en controle over lichaam en geest.

Wil je een keer mee doen?

Op verschillende momenten kan je mee doen aan Shaolin Kempo. Voor de 18+ zijn er lessen op:

  • Dinsdagavond van 19:30 tot circa 21:00 uur
  • Donderdagavond van 19:30 tot circa 21:00 uur
  • Vrijdagavond van 19:30 tot circa 21:00 uur

Voor de jeugd vanaf 8 jaar zijn de lessen op:

  • Dinsdagavond om 18:00 tot 19:00 uur
  • Donderdagavond om 18:00 uur tot 19:00 uur

Meld je aan via het rooster. Nog geen lid? Vraag dan een gratis dag pas aan. Ben je al lid, maar kan je niet boeken voor Shaolin Kempo? Neem dan even contact op met ons. Wij helpen je daar graag verder mee.