Chinese vechtsport bij SHK Sportcentrum

Chinese vechtsport bij SHK Sportcentrum

Een van de groepstrainingen is ook de Chinese vechtsport Shaolin Kempo. Shaolin Kempo is geschikt voor zowel dames, heren, jongens en meisjes.

Wat is Shaolin Kempo?

Shaolin Kempo is een van oudsher Chinese Vechtkunst. Deze vechtkunst kent zeer beheerste technieken in een gevarieerd, serieus vechtsport. Shaolin Kempo is herkenbaar aan de korte kapachtige-, maar ook aan de lange sierlijke bewegingen. Het is wereldwijd bekend om het snel en effectief kunnen uitschakelen van een tegenstander. Kempo kent zowel aanvallende als verdedigende technieken.

De trainingen bestaan uit een pittige conditiegedeelte, gevolgd door een techniekblok. Ook wordt er semi contact gespard (vechten met hand- en scheenbeschermers). Boven- en onderlichaam worden ieder voor 50% getraind. De spieren worden langdurig gerekt; je wordt dus leniger.

Voor wie is het?

Shaolin Kempo is er voor beginners en gevorderden. Shaolin Kempo bij SHK staat voor het aanleren van een goede techniek in een sociale-, maar stevig trainende groep. De trainingen worden verzorgd door 2 sifu’s met een 4e dan. De leeftijd varieert van ± 18 tot 45 jaar.

Voor 18+ duurt de training minimaal 1,5 uur.  Er zijn ook jeugdgroepen vanaf 8 jaar. Bijvoorbeeld voor verlegen kinderen of kinderen die hun energie niet in banen kunnen leiden of een minder goede conditie hebben, is deze trainingsvorm een groot succes! Deze training duurt 1 uur en wordt verzorgd door een erkende trainer met veel ervaring en een assistent. Tijdens de jeugdtraining is er ook tijd voor een speelse aanpak, vermengd met humor en een fijn onderling contact.

Wil je een keer mee doen?

Op verschillende momenten kan je mee doen aan Shaolin Kempo. Voor de 18+ zijn er lessen op:

  • Dinsdagavond van 19:30 tot circa 21:00 uur
  • Donderdagavond van 19:30 tot circa 21:00 uur
  • Vrijdagavond van 19:30 tot circa 21:00 uur

Voor de jeugd vanaf 8 jaar starten de lessen weer vanaf 6 september 2022! De lessen zijn dan na 6 september weer op:

  • Dinsdagavond om 18:00 tot 19:00 uur
  • Donderdagavond om 18:00 uur tot 19:00 uur

Wil je meer informatie over Shaolin Kempo? Stuur dan gerust een e-mail nar info@shksportcentrum.nl met jouw vraag/verzoek.