Shaolin Kempo


Shaolin Kempo

Shaolin Kempo is een Chinese vechtsport en is geschikt voor zowel dames als heren, jongens en meisjes. Shaolin Kempo is herkenbaar aan de korte kapachtige-, maar ook aan de lange sierlijke bewegingen. Het is wereldwijd bekend om het snel en effectief kunnen uitschakelen van een tegenstander. Kempo kent zowel aanvallende als verdedigende technieken, plus je wordt er lenig van en je kracht en conditie verbeteren snel. Onderdeel van Kempo is het ju-jitsu systeem, dat erop gericht is om jezelf te kunnen verdedigen zonder veel kracht te gebruiken. SHK is er voor beginners en gevorderden en deelnemers zijn al jaren lang Nederlands kampioen. SHK heeft ook Europese- en wereldbekers in de wacht gesleept. Shaolin Kempo bij SHK staat voor het aanleren van een goede techniek in een sociale-, maar stevig trainende groep. De trainingen worden verzorgd door 2 sifu’s met een 4e dan. De leeftijd varieërt van ± 18 tot 45 jaar. SHK Sportcentrum is aangesloten bij de Shaolin Kempobond en neemt ook deel aan wedstrijden in de regio. Iedereen kiest zelf of men daaraan meedoet. Voor 18+ duurt de traning minimaal 1,5 uur.

Er zijn ook jeugdgroepen vanaf 8 jaar. Bijvoorbeeld voor verlegen kinderen of kinderen die hun energie niet in banen kunnen leiden of een minder goede conditie hebben, is deze trainingsvorm een groot succes! Deze training duurt 1 uur en wordt verzorgd door een erkende trainer met veel ervaring en een assistent. Tijdens de jeugdtraining is er ook tijd voor een speelse aanpak, vermengd met humor en een fijn onderling contact.

De trainingen bestaan uit een pittige conditiegedeelte, gevolgd door een techniekblok. Ook wordt er semi contact gespard (vechten met hand- en scheenbeschermers). Boven- en onderlichaam worden ieder voor 50% getraind. De spieren worden langdurig gerekt; je wordt dus leniger.

Mail voor extra informatie naar info@shksportcentrum.nl.