Wat zijn de beste fitness T-shirts?

Wat zijn de beste fitness T-shirts?

De kleding waarin je sport is ontzettend belangrijk. Het gaat hierbij vooral om met welke stof je fitnesskleding is gemaakt. In de ene stof zweet je meer dan in de andere. En heb je dus ook wat meer een zweetgeur. Maar wat is er nu eigenlijk beter? Een katoenen fitness T-shirt , een van polyester of een van de andere stoffen? Dit hebben we voor je uitgezocht Lees dit artikel en kom er achter welke stof fitness T-shirt het meest geschikt is voor jou.

Polyester Fitness T-shirt

Polyester is waarschijnlijk een van de meest populaire fitnesskledingstoffen. De stof is lichtgewicht, duurzaam, het kreukt niet en het ademend goed. Een polyester T-shirt is ideaal voor binnen- en voor buiten sporten. Het biedt namelijk ook bescherming tegen Uv-stralen. Tegelijkertijd houdt het je lichaam warm tijdens regen.

Polyester heeft ook nadelen. Zo droogt het niet snel, waardoor wat nat kan blijven van het zweet. Polyester bevordert daardoor bacteriën door de synthetische materialen. Met andere worden: je kunt hierin dus wel zweten. Het is daarom beter om een polyester T-shirt meteen te wassen in warm water na gebruik.

Katoenen Fitness T-shirt

Katoen ademt wel beter dan polyester, het voelt lekker zacht aan op de huid. Maar het drijft nog steeds niet voldoende het vocht af. Het blijft daardoor ook weer langer nat en dan kan het zwaarder aanvoelen. Een katoenen fitness T-shirt zal wel minder ruiken na intensief sporten, dan bij een polyester T-shirt het geval is. Toch heeft katoen ook weer enkele nadelen. Katoen absorbeert namelijk het zweet en verzamelt het vocht van je huid. Het is daarom beter om fitness kleding te hebben, die een mix heeft van katoen met een andere type stof en niet 100% katoen is.

Fitnesskleding met katoen is wel weer zeer geschikt voor sporten waarbij je minder zweet.

Nylon Fitness kleding

Nylon is een stof die veel wordt gebruikt in panty’s voor vrouwen, maar ook zo nu en dan in fitnesskleding. Het is heel zacht, droogt snel en neemt geen bacteriën op. Daarnaast ademt het. Nylon fitnesskleding houdt geen zweet vast, maar brengt het naar oppervlakte waardoor het snel verdampt. Daarom is dit type fitnesskleding erg geschikt voor trainingen waarbij je veel gaat zweten.

Wat is nu het beste?

Katoen, polyester of nylon fitnesskleding, welke hiervan is het beste? Dit hangt allereerst af van de intensiteit van je training en of je als persoon snel en veel transpireert. Fitnesskleding bestaat over het algemeen uit een mix van verschillende stoffen. Daardoor heeft fitnesskleding van goede kwaliteit een optimale samenstelling om zweten en zweetgeur te verminderen. Helemaal voorkomen zal je niet. Als je sport, kan je gaan zweten. Kleding met polyester zal dus meer gaan ruiken naar zweet dan kleding zonder polyester. Maar dit hangt ook weer af van hoe snel en hoe veel je transpireert.

Heb je tips nodig over de beste fitnesskleding voor jou? Vraag het ook eens gerust aan een van onze fitness coaches of medewerkers bij de Frontdesk. Zij kunnen je hierin ook adviseren.