Voor het eerst in de sportschool? Hoe pak je het aan?

Voor het eerst in de sportschool? Hoe pak je het aan?

De eerste stap heb je al gezet! Je bent lid geworden van onze sportschool. Stap twee is wat lastiger, namelijk de eerste keer in de sportschool. Hoe pak je dat aan? Wat moet je allemaal doen? Wat als iedereen naar je kijkt in de fitnessruimte of tijdens de groepstraining? De eerste keer sporten kan best intimiderend zijn.

Dit klinkt vast en zeker voor meerdere mensen wel bekend. De eerste paar keer sporen, heb je waarschijnlijk rustig aangedaan. Wellicht zelfs alleen de hardloopband gebruikt? Je bent misschien bang om dingen fout te doen. Voor verschillende mensen kan dit een grote drempel zijn om uiteindelijk echt dingen te doen in de sportschool. Wij delen deze keer graag een aantal tips voor je eerste sportschoolbezoek.

Tips voor je eerste sportschoolbezoek

Veel mensen durven op zich wel naar de sportschool. Maar op het moment dat je aan de slag wilt gaan met krachttraining, kan dit als spannend ervaren worden. Vooral omdat iedereen die rondloopt in de fitnessruimte lijkt alsof ze alles wel weten. Wil je op je gemak voelen bij je eerste keer in de sportschool? Lees dan deze tips eens door:

Ga met een vriend(in) mee

Als je met iemand meegaat, die al een wat langere tijd aan het sporten is, is dit een stuk minder spannend. Je vriend(in) kan je de fitnessoefeningen een keer voordoen en uitleggen hoe de oefening het beste uitgevoerd kan worden. Daarnaast is het natuurlijk ook wel gezelliger. Uiteraard kan je ook een van onze fitness coaches vragen om een rondleiding of voor uitleg van de oefening/fitnesstoestel.

Start met cardio

Begin met bijvoorbeeld de hardloopband. Doe eerst dingen die comfortabel zijn, zodat je een beetje kan rondkijken. Wat is er allemaal in de fitnessruimte? Wat doen mensen precies? Door eerst een warming-up te doen bij cardio, proef je de sfeer, neem je in je op wat er allemaal is qua fitnesstoestellen en laat je ook vooral de spanning van je af glijden.

Zoek de machines op

Probeer eerst de fitnesstoestellen, voordat je met losse gewichten aan de gang gaat. Kijk wat je comfortabel vindt. Weet je niet precies hoe je de beweging moet doen op de fitnesstoestellen? Vraag dan gerust om hulp bij een van onze fitness coaches. De leg curl, leg extension, leg press raden wij zeker aan als je benen wilt gaan trainen. Probeer ook eens de chest press of een lat pull down.

Bereid je voor

Ga voorbereid naar de sportschool. Een handdoek, drinkfles en evt. oordopjes (als je niet afgeleid wilt worden) heb je nodig voor te gaan sporten. Verder is er niet veel nodig. Pas als je serieuzer gaat trainen, kun je ook denken aan bijvoorbeeld een lifting belt. Maar dit is in het begin zeker niet aan de orde.

Zoek informatie op

Wil je net iets meer zelfvertrouwen voor de eerste keer in sportschool? Zoek dan wat informatie op. Laat een intake doen door een van onze fitness coaches, zodat je met een trainingsschema aan de slag kunt gaan. Onze fitness coach kan deze dan ook aan je uitleggen tijdens een volgend bezoek.