Tip Februari – Omega 3 visolie een “wonder”?

Tip Februari – Omega 3 visolie een “wonder”?

Ben je niet echt een viseter en met name geen vette vis? Heb je een noten allergie, maar wil je toch gezonde vetzuren binnen krijgen? Wil je een verantwoordelijke aanvulling op je voeding bij een normaal functioneren of bij de sport?
Dan zijn Omega 3 capsules wellicht iets voor jou.

Voordelen van Omega 3 Visolie 

  1. Stimuleert vetverlies

Visolie bevorderen het verlies van vet omdat ze de ‘vetverbranding genen’ activeren. Ze voorkomen dat er teveel vet wordt opgeslagen in de cellen, door er zeker van te zijn dat het vet dat is opgeslagen in de cellen wordt verbruikt, en door het metabolisme te verhogen.

  1. Stimuleert groei 

Omega 3 is essentieel voor het produceren van energie en groei, omdat het ons helpt de calorieën effectiever te gebruiken in dit proces. Het verhoogt insuline gevoeligheid en is ook nodig voor de opname van vitamines die oplosbaar zijn in vet.

  1. Vermindert ontstekingen 

Omega 3 visolie heeft anti-ontsteking kwaliteiten, wat betekent dat ze ontstekingen kunnen verminderen als gevolg van fysieke training, en de pijn van ontstekingsaandoeningen verminderen zoals reumatoïde artritis en nekpijn.

  1. Verbeteren van bloedcirculatie en bloeddruk 

EPA en DHA in visolie stimuleren de bloedcirculatie en breken het onderdeel Fibrine af, dat betrokken is bij het maken van bloedpropjes. Er wordt van visolie ook gezegd dat het de bloeddruk reguleert.

  1. Verbeteren van de gezondheid van het hart 

Omdat vis oliën de triglyceriden niveaus in het bloed verminderen, zouden ze ook het risico kunnen verminderen op het krijgen van een hartaanval.

  1. Stress en depressiviteit

Vis oliën beperken de productie van verschillende stress hormonen, wat betekent dat er bij hetzelfde stressniveau minder stress hormonen worden geproduceerd en dat er minder stress symptomen worden waargenomen. Het verhoogt ook de productie van serotonine in de hersenen welke de stemming reguleert en de kans op het ontwikkelen van depressie of angst vermindert.

  1. Toename van hersenfuncties

Omega 3 visolie kan helpen om later in je leven de kans op geheugenverlies te verminderen en ook om de ontwikkeling van psychotische aandoeningen tegen te gaan bij jongere mensen. Ze reguleren de bloedtoevoer naar de hersenen en verbeteren de concentratie en focus.

  1. Verminderen het risico op kanker 

Ook al lopen de onderzoeken nog steeds, er zijn vele studies verricht die omega 3 in vis oliën hebben gelinkt aan een verminderd risico op het krijgen van borst,- prostaat- en darmkanker. Vis oliën zouden ook de ontwikkeling van deze kankers vertragen en de symptomen verminderen.

  1. Verbeteren van de gezondheid van de huid 

Door de elasticiteit en soepelheid van de huid te behouden, kunnen vis oliën rimpels tegengaan en de symptomen van het ouder worden van de huid verminderen. Ze kunnen ook de negatieve effecten van UV stralen tegengaan en de schade beperken die blootstelling aan de zon kan aanrichten aan de huid.

  1. Immuunsysteem een boost geven

Aanvullen met visolie kan het immuunsysteem verbeteren, omdat het de witte bloedcellen activeert die bacteriën opeten. Daarnaast versterkt het celmembranen.

Als jij bij het grootste deel van de bevolking hoort en zodoende aan een tekort van omega 3 vetzuren lijdt, kan het supplementeren met visolie enorme korte – en lange termijn voordelen hebben. Het kan het hele lichaam ten goede komen door vet te verbranden, energie en vitaliteit te verhogen, de conditie van de huid te verbeteren en stress en depressie tegengaan. Op de lange termijn kan het ook de kans op hartziektes, mentale aandoeningen en kanker verminderen.