Hoe overleef ik mijn allereerste keer in de sportschool?

Hoe overleef ik mijn allereerste keer in de sportschool?

Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt voor jezelf. Je gaat hard aan de slag om je lichaam te trainen, conditie op te bouwen, spieren te versterken en wellicht zelfs ook nog wel wat overtollige kilo’s kwijt te raken. Dat doe je niet alleen door gezond te eten. Sporten speelt daar ook een belangrijke rol in. Wanneer je na lang nadenken eindelijk de beslissing hebt genomen om een lidmaatschap af te sluiten bij SHK Sportcentrum, overvalt je wellicht het gevoel van stress en onzekerheid. Hoe pak je nu zo’n eerste keer sporten aan? Wat als je totaal geen idee hebt wat je komt doen? Met andere woorden: hoe overleef je jouw allereerste keer sporten bij SHK Sportcentrum?

Niet vergelijken met anderen

Wanneer je bij ons binnenstapt, kun je het idee krijgen dat iedereen weet wat ze doen. Je ziet mensen trainen die wellicht er heel fit uit zien en waarbij het allemaal moeiteloos verloopt. Wij kunnen je bij deze vertellen; niemand kijkt naar jou! Iedereen is met zijn of haar eigen ontwikkeling bezig. Ze besteden dan ook weinig aandacht aan anderen. Wanneer dit wel gebeurd is dit meer om je hulp te bieden of om simpelweg een praatje met je te maken.

Onzeker worden is dus echt niet nodig. Dit geldt ook voor het vergelijken van jezelf met anderen. Al deze mensen zijn ook ooit eens voor het eerst komen trainen. En geloof ons, echt niemand weet direct hoe alles werkt of hoe je een bepaalde oefening moet doen. Oefening baart kunst, dit geldt ook bij het sporten. Over enkele maanden zal jij je vast af vragen waarom je onzeker hebt gevoeld. Voor nu is het even doorbijten en onze fitness coaches om hulp vragen.

We adviseren je dan ook om altijd met een van onze fitness coaches jouw doel te bespreken en een fitness schema op maat te laten maken. Door dit te doen weet je zeker dat je het op de juiste manier aanpakt.

Voldoende rustmomenten

Er zijn mensen die iedere keer weer naar sportschool geduwd moeten worden. Daarentegen zijn er ook genoeg beginners die het over een totaal andere boeg gooien. Zij zijn zo gemotiveerd om het goed te doen en resultaten te boeken, dat ze zichzelf enigszins uit het oog verliezen. Ze willen dan ineens iedere dag tot het uiterste komen trainen. Dit kan je lichaam hoogstwaarschijnlijk nog niet aan. Je spieren hebben rust nodig om te kunnen groeien. Zorg er daarom voor dat je in de eerste maanden voldoende rustmomenten inplant. Train bijvoorbeeld om de dag. Op die manier voorkom je blessures en zie je juist veel sneller resultaat!