Hoe creëer en behoud je een fitnessroutine?

Hoe creëer en behoud je een fitnessroutine?

Ben je al lekker op dreef met sporten tijdens de zomer of heb je nog wat moeite om in je fitnessroutine te komen? Wellicht weet je ook wel niet waar te beginnen. Geen enkel probleem, wij helpen je om een fitnessroutine te creëren die je vol kunt houden.

Wees bewust van jouw doel en houd die continue voor ogen

Jouw doel kan bijvoorbeeld zijn om af te vallen, strakker te worden, spieropbouw of een betere conditie te krijgen. Wellicht wel een combinatie van meerdere doelen. Wij adviseren je om wel liever tot één doel te beperken, zodat je jouw focus echt scherp kunt stellen. Het is namelijk lastiger om de discipline vast te houden, als je je aandacht en energie over verschillende onderdelen moet verdelen. Dus focus je voor minstens 12 weken op een duidelijk fitnessdoel.

Wil je een betere conditie? Ga dan aan de slag met cardio en veel herhalingen met lichte gewichten. Is het je bedoeling om spermassa op te bouwen? Focus je dan op krachttraining, waarbij je de gewichten steeds zwaarder maakt en de herhalingen dan langzamerhand terugschroeft. Houd de focus op je doel en ga er elke keer ervoor!

Betrek je sociale omgeving zodat die jou op een positieve manier motiveert

Soms kunnen vrienden, familie en kennissen je doelen in de weg staan. Denk bijvoorbeeld aan een borrel na werk, uitjes, etentjes. Soms ontkom je er niet aan, maar let op dat je sociale omgeving jou niet te veel hindert in je traject. Probeer duidelijk te maken aan je vrienden, familie en kennissen, dat je alle motivatie kunt gebruiken om jouw doel te behalen. Deel jouw fitnessroutine met ze en maak het bespreekbaar, zodat ze daarmee rekening kunnen houden wanneer ze iets plannen.

Delen van je progressie

Wanneer je progressie boekt, is het des te leuker om dit juist met die persoon/personen te delen die jou ondersteunen. Laat zien waar je mee bezig bent en hoe je aan het veranderen bent. Je kunt ook evt. foto’s maken van je progressie, zodat je de kleinste veranderen goed kunt zien. Dit werkt extra motiverend!

Verwerk in de fitness app wat je workout is geweest en hoe dat gegaan is. Welke oefeningen/apparaten heb je gedaan en met welke sets en/of gewicht? Noteer dit allemaal in de app. Zo kun je proberen om elke keer de lat iets hoger te leggen en zie je je eigen voortgang!

Hulp nodig met de app? Vraag het gerust aan een van onze fitness coaches!

Maak sport een prioriteit door planning

Elke routine valt of staat met een planning. Als je trainen tot een vast onderdeel van je leefstijl wilt maken, dan zul je het moeten organiseren. Sporten is een van de eerste activiteiten die we anders uitstellen. Dus beschouw het al een vast en belangrijk onderdeel van je weekplanning

Fitnessschema op maat

Soms kan het een steuntje in de rug heel fijn zijn als het gaat om het creëren en behouden van je fitnessroutine. Onze fitness coaches kunnen een fitness schema op maat voor je maken. Een schema passend bij jouw niveau of ervaring, maar ook ervoor zorgt om je persoonlijke sportieve doel te bereiken. Wil je een schema op maat? Vraag het bij je eerst volgende bezoek aan onze fitnessruimte!

Beschouw je fitnessroutine als iets van JOU. Plan het in en voeg extra motiverende elementen er aan toe!