Geen spierpijn, geen resultaat?

Geen spierpijn, geen resultaat?

Doordat spierpijn een symptoom is van spierschade (die zorgt voor spiergroei), denken veel mensen dat afwezigheid van spierpijn betekent dat je niet goed hebt gesport. Dit is echter niet perse waar. Ieder lichaam is anders en ieder lichaam gaat dus ook anders om met pijn. Misschien heb jij wel een hogere pijngrens of zijn je spieren minder gevoelig. In dat geval kan het zijn dat je de nodige spierschade hebt opgelopen om sterkere spieren te krijgen, maar heb je geen last van spierpijn. Bovendien is het mogelijk dat je je spierpijn heb kunnen voorkomen.

Geen spierpijn betekent dus niet direct dat je niets van je harde werk terug zult zien. Aan de andere kant kan het wel een indicatie voor je zijn dat het tijd wordt voor een nieuwe uitdaging. Als je altijd trouw hetzelfde schema volgt, met dezelfde gewichten, zul je op gegeven moment merken dat de spierpijn steeds minder wordt en dat je uiteindelijk zelfs helemaal geen spierpijn meer hebt.

Het kan zijn dat je lichaam dan gewend is geraakt aan de inspanning en dat je spieren niet meer versterken. Probeer je oefeningen dan wat zwaarder te maken of vraag aan een van onze fitness coaches om een nieuw fitness schema voor je te maken. Je zult dan merken dat je weer spierpijn kunt krijgen, alsof je net begonnen bent met sporten.