Geen motivatie om te sporten?

Geen motivatie om te sporten?

Je kent het vast wel. Je wilt gaan sporten om fitter te worden, maar je hebt geen tijd? Of je weet gewoon niet hoe te beginnen en daardoor geen motivatie om te sporten? Sporten kan dan als een “must” aanvoelen in plaats van een manier om te ontspannen. Je staat er echt niet alleen voor. Dit heeft iedereen wel eens gehad. We geven je daarom dan ook graag een aantal tips om gemotiveerd te blijven om aan je doelen te werken of om je motivatie terug te vinden. Zo kan je zorgen dat sporten niet (meer) voelt als een verplichting.

Jij bepaalt je eigen tempo en hoe je traint. Kies het type workout dat het beste bij jou past. Vind je het fijner om in een groep te trainen, kijk dan naar ons aanbod Groepstrainingen. Of ga je liever je eigen gang in een fitness ruimte? Ook geen enkel probleem. We hebben 800 m2 fitness ruimte bij SHK Sportcentrum. Daag jezelf uit bij je training. Onze fitness coaches kunnen je hierbij helpen.

Voor sommige mensen helpt het ook om samen met een ander te komen sporten. Trainen wordt leuker als je dit samen doet. Zo kunnen jij en je sportvriend(in) elkaar motiveren om net dat ene extra stapje te zetten om jullie doelen te behalen. En het is natuurlijk ook gezelliger om samen te trainen.

Er zijn genoeg mogelijkheden om sporten leuker te maken: Heb plezier, wees flexibel, sport op jouw manier en motiveer elkaar. Zo zal je merken dat je gemotiveerd bent om jouw doelen te behalen.