Fitness oppakken na Corona? Kies de juiste intensiteit

Fitness oppakken na Corona? Kies de juiste intensiteit

Toen de sportscholen gesloten waren eerder dit jaar, kon je natuurlijk een tijd lang niet sporten. Nu je weer kunt sporten, is het belangrijk dat je de juiste intensiteit kiest van jouw trainingen.

Hoe langer je niet hebt getraind, hoe langer je weer bezig zult zijn met het opbouwen van je trainingen. Het kiezen van de juiste trainingsintensiteit is dan ook erg belangrijk om herstelproblemen en blessures te voorkomen. In het begin moet je de focus leggen op de juiste uitvoering van de oefeningen, je hersenen en lichaam moeten er weer aan wennen om samen te werken en deze oefeningen juist uit te voeren.

Probeer ook om goed te luisteren naar je lichaam. Hoeveel je precies kan doen als je weer terug bent is voor iedereen anders, dus verwacht bijvoorbeeld niet dat je trainingspartner en jij hetzelfde kunnen doen! Zorg ook voor voldoende rust tussen je trainingen om je lichaam goed te laten herstellen.

Merk je dat je echt niet meer kan, push jezelf dan ook niet verder. Geef jezelf de tijd om alles weer rustig en op de juiste manier op te bouwen. Zo kan je in een korte tijd weer op je oude niveau komen of zelfs nog sterker terugkomen!

Heb je vragen? Stel deze gerust aan een van onze fitness coaches!