Door niet kunnen sporten kracht en spiermassa verloren?

Door niet kunnen sporten kracht en spiermassa verloren?

Kon je door corona of door het niet hebben van een coronatoegangsbewijs niet sporten? Als je niet traint neemt je spiermassa en kracht uiteindelijk af. Maar in welke mate dit afneemt ligt aan verschillende factoren. Zo kan het zijn dat je vanuit huis toch nog door bent gegaan met trainen met bijvoorbeeld bodyweight oefeningen of met een paar gewichten. Het kan natuurlijk ook het geval zijn dat je niet meer hebt kunnen trainen in de afgelopen weken / maanden.

Hoe minder je hebt getraind, hoe groter de kans dat je spiermassa en kracht hebt verloren. En dus hoe langer je ervoor doet om het weer terug te komen op je niveau van daarvoor. Als je in totaal meer dan een maand niet tot nauwelijks hebt getraind, dan zal het ook ongeveer 4 weken duren voordat je weer volledig aan de slag kan.

Wanneer je wel iets hebt gedaan met body weigth of met gewichten, dan kan dit zo’n 2 weken duren voordat je weer op je oude niveau zit. Heb je thuis zware gewichten en heb je daarmee getraind? Dan is het vaak niet eens nodig om je trainingen aan te passen.

Wil je meer weten? Stel gerust je vragen aan onze fitness coaches bij je volgend bezoek aan SHK Sportcentrum. Wil je een nieuw trainingsschema voor het weer opbouwen van kracht en spiermassa? Onze coaches maken deze graag voor je. Bespreek je wensen met een van onze coaches.