BMI uitslag gebruiken

BMI uitslag gebruiken

Vorige week kon je hier lezen over hoe je jouw BMI kunt berekenen. Deze week gaan we hier op verder en geven we een antwoord op de vraag “Wat kan je met je BMI uitslag? Hoe is deze te gebruiken?”. Met jouw berekende Body Mass Index waarde kan je keuzes maken in jouw eet- en beweegpatroon.

Gezond gewicht

Krijg je een gezond gewicht als BMI uitslag? Dan is er geen directe noodzaak om iets te wijzigen in je eet- en/of beweegpatroon. Natuurlijk zegt alleen je gewicht niet veel over de rest van je gezondheid, maar met een gezond gewicht heb je in ieder geval minder risico op verschillende aandoeningen. Zorg ervoor dat je jouw gewicht behoud en gevarieerd blijft eten. Ook moet je je huidige sportpatroon vasthouden, zorg dus voor volgende beweging.

Wil je graag advies over jouw huidige sportschema? Stel gerust jouw vragen aan een van onze fitness coaches. Je kunt ook vragen om een fitness schema passend bij jouw doelstelling.

Ondergewicht

Als je een te laag BMI hebt, dan wijst dit op ondergewicht. Dit betekent dat je te licht bent voor jouw lengte. Het is dan zeker goed om iets aan te komen. Ondergewicht is namelijk erg slecht voor je, het kan leiden tot diverse gezondheidsklachten zoals een verzwakt immuunsysteem, broze botten en een verstoorde hormoonbalans.Probeer om meer en gevarieerder te gaan eten, zodat je op een gezonde manier in gewicht aankomt.

Wil je hier graag hulp bij? Onze fitness coaches kunnen je hierbij helpen.

Overgewicht of obesitas

Is jouw berekende BMI (veel) te hoog? Dan heb je overgewicht of zelfs obesitas (ernstig overgewicht). Wanneer je deze uitslag krijgt dan is het belangrijk dat je gaat afvallen. Overgewicht verhoogt namelijk het risico op aandoeningen als diabetes type 2, hart- en vaatziekten, verhoogd cholesterolgehalte, ademhalingsproblemen, galstenen en gewrichtsslijtage. Door minder en gezonder te gaan eten kun je beginnen met afvallen. Combineer dit met extra beweging. Je zult dan merken dat je een stuk fitter wordt.

In theorie klinkt afvallen heel simpel, maar in de praktijk kan dit een stuk lastiger zijn. Dit ook omdat mindset en andere factoren invloed hebben. Onze fitness coaches helpen je graag met een plan op maat.

Let wel op: niet voor iedereen betekent een te hoge BMI dat er sprake is van ongezond overgewicht. De Body Mass Index is namelijk niet accuraat voor krachtsporters.