Begin je net met sporten? Wij geven enkele tips.

Begin je net met sporten? Wij geven enkele tips.

Ben je nooit zo sportief geweest, maar wil je nu toch beginnen met sporten? Laat je dan niet gek maken door onmogelijke ambities. Misschien zou dat wel heel even goed gaan en ontdek je verbogen talenten. Maar wij adviseren je om de eerste maanden te focussen op een leuke en blessurevrije start. Dat kan, zeker met deze sportieve tips:

Doe wat je graag doet

Waarom wil je beginnen met sporten? Doe je dit voor het plezier, om af te vallen of voor je gezondheid? Doe wat je graag doet. Fitness heeft het voordeel dat je het lichaam een erg specifieke trainingsprikkel kan geven. Maar er zijn ook voldoende opties. Doe wat je leuk vindt!

Werk aan je zwaktes

Sporten kan voor blessures zorgen. Als dat gebeurt, dan is de pret natuurlijk voorbij. Dus merk je bepaalde zwaktes op? Dan is het beste om die aan te pakken. Ga in gesprek met een van onze fitness coaches en zij kunnen je vertellen wat je hiervoor kunt doen.

Extra oefeningen doen is niet altijd leuk, maar bedenk dat je anders misschien genoodzaakt zal zijn om te stoppen omwille van een blessure.

Zorg voor veel variatie

Sport vormt vaak een eenzijdige belasting op je lichaam. Dit werkt blessures in de hand. Zorg daarom in de mate van het mogelijke voor zoveel mogelijk variatie Begin je trainingen altijd met een goede opwarming en cooling down met stretching.

Denk aan je herstel

Meer sporten betekent ook meer herstellen. Zo zal je lichaam door al deze inspanningen meer slaap nodig hebben. En je zult merken dat je eetlust zal toenemen. Geef je lichaam wat het nodig heeft en focus op gezonde voeding. Wil je beginnen met sporten en afvallen/aankomen? Dan is een eetschema een goed idee!