• Vegan lasagne met gegrilde courgette

  VEGAN LASAGNE MET GEGRILDE COURGETTE.

  INGREDIENTEN  voor 3 à 4 personen:       

  – een pak lasagnebladen
  – 1 pakje Heinz tomato fritto
  – 1 blikje gepelde tomaten
  – 1 grote uit
  – 2 teentjes knoflook
  – 1 eetlepel gedroogde tijm
  – 1 eetlepel gedroogde oregano
  – 1 bakje champignons
  – een pak diepvries spinazie
  – 1 courgette
  – olijfolie om in te bakken
  – (kruiden)paneermeel

  Benodigdheden:

  een grillpan*, een kaasschaaf of dunschiller en een ovenschaal

  * Als je geen grillpan hebt kun je ook een koekenpan gebruiken, je courgette linten krijgen dan alleen geen mooie grillstrepen.

  Calorieën:  +/- 378.

  Vet                  –           5.9
  Koolhydraten –           67.41
  Eiwit                –           13.9

  BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui. Bak de ui vijf minuutjes tot deze glazig begint te zien. Voeg na vijf minuten de knoflook toe en bak deze nog 2 minuten mee op laag vuur. Kijk uit dat de knoflook niet verbrandt.
  3. Voeg de tomato fritto en de gepelde tomaten toe. Hak de gepelde tomaten fijn met je lepel of spatel.
  4. Breng de tomatensaus op smaak met een eetlepel tijm en oregano.
  5. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze toe aan de tomatensaus. De tomatensaus is nu klaar. Laat hem op een zacht vuurtje verder pruttelen zodat de smaken nog beter in de saus kunnen trekken.
  6. Maak ondertussen linten van de courgette met een kaasschaaf of dunschiller en grill deze plakken in een grillpan zonder boter of olie. Bak de linten ongeveer 2 minuten aan elke kant.
  7. Ontdooi de diepvries spinazie in de magnetron.
  8. Nu is het tijd om de lasagne op te bouwen. Schep eerst een laagje saus in de ovenschaal. Leg hierop een laagje lasagnebladen. Op deze laag kom een spinazielaag. Schep alle spinazie op de lasagnebladen en spreid het uit tot een egale laag. Hierop komt weer een laagje lasagnebladen. Schep nu weer wat van de tomatensaus op de lasagnebladen en leg hierop een nieuwe laag bladen. Nu zijn we aangekomen bij de laatste laag. Leg wat lasagnebladen op de saus en verdeel hier de laatste saus over.
   Normaal zou je nu kaas over de lasagne strooien, maar dat is niet vegan (tenzij je vegan kaas gebruikt natuurlijk). Daarom maak je de lasagne af met de gegrilde courgettelinten en deze bestrooi je met wat kruidenpaneermeel. Sprenkel over het paneermeel nog wat olijfolie en plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200. Na 30 tot 40 minuten is de lasagne klaar.
   Je kunt met een satéprikker checken of de lasagnebladen gaar zijn.