• Herfstsalade met pompoen

    HERFSTSALADE MET POMPOEN

    INGREDIENTEN  voor 2 personen: 

    • 400 gr pompoen
    • 3 tenen knoflook
    • Snuf tijm
    • 80 gr rucola melange
    • 2 eetlepels walnoten
    • 200 gr linzen (uit pot of zak)
    • 1 rode ui
    • 75 gr geitenkaas
    • scheut olijfolie
    • Lepeltje honing
    • 1 eetlepel balsamicoazijn
    • Peper en zout

    BEREIDINGSWIJZE:

    • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in blokjes en leg ze in een ovenschaal waarna je ze besprenkelt met een scheutje olie, peper, zout en wat tijm.
    • Leg de tenen knoflook (in schil) er tussen. Zet de schaal ongeveer 20 tot 25 min in de oven.
    • Voeg de laatste paar minuten de rode ui toe in ringetjes.
    • Haal vervolgens de schaal uit de oven en verwijder de knoflook, haal deze nu uit de schil en pers hem door een knoflookpers in een bakje, voeg hier een scheutje olie, koning en een eetlepel balsamicoazijn aan toe.
    • Laat de linzen uitlekken (je kunt ze nog even verwarmen).
    • Verdeel de sla over twee borden, doe daarop de linzen. Verdeel nu de pompoen en de ui over de linzen salade.
    • Kruimel de geitenkaas en walnoten er over en besprenkel het met de zoete knoflook dressing.
    • Serveer de salade lauwwarm.